UA-52254593-1

16.5.2018

Täydennysostoksilla rakennusalalla

Viime viikko toi vielä yhden oston josta en ole ehtinyt raportoida. Viikon puolivälin jälkeen ostin 16 osaketta Lehtoa kappalehintaan 10,04 euroa. Kokonaisomistukseni Lehdossa on nyt 66 osaketta, arvoltaan vajaat 700 euroa. Vajaan puolen vuoden aikana tekemät ostoni ovat miinuksella jonkin 7 prosenttia.

Syy ostokselle on sama kuin minulla usein. Kurssi oli painunut alle ostorajan, eikä taustoissa ollut mielestäni mitään aiemmasta poikkeavaa. Siispä ostotoimeksiantoa sisään.

Lehto on kovasti kasvava suomalainen rakennusalan yritys. Vaan koska liiketulos tippui kunnolla, viime viikkoina myös pörssikurssi on tippunut kunnolla.

Itse näen kasvavan rakennusalan yrityksen potentiaalisena. Jos ja toivottavasti kun kannattavuus korjautuu, niin nopea kasvu tarjoaa mahdollisuuden, että omistaa kohta isompaa yritystä.

2 kommenttia:

  1. kassavirta negatiivinen viimeiset kaksi vuotta. velkaa otettu investointeihin ja osinkoihin. itselleni tama on punainen vaate.

    VastaaPoista
  2. Totta puhut, siis kassavirran suhteen. Ja velka osinkoihin on aina huono merkki.

    Minun tulkinnassani kasvutahti antaa jonkin verran anteeksi: jos ja kun suunta kääntyy, niin se on isompi yritys jonka kurssi kääntyy.

    VastaaPoista