UA-52254593-1

21.1.2018

Voiko treffeillä puhua sijoittamisesta, osa 9: "Tuollaisia summia, ihan itse säästäen? Ihailtavaa."


Sarjani voiko treffeillä puhua sijoittamisesta on hieman muuttanut luonnettaan, kun treffailen kymmeniä kertoja samaa suuntaa. Kyse on kyllä jo onnellisesta parisuhteesta. Mutten nyt kuitenkaan vaihda sarjan nimeä, kun kymmenes osa jo lähestyy.

Joskus jo ennen joulua puhuttiin tovi varallisuudesta. Siihen päädyttiin asuntokeskustelujen kautta, asuntojen hankinnoista ja arvoista kun on luontevaa keskustella.

Kerroin sitten varallisuuteni, sillä lailla yleisellä tasolla. Siis tuohon malliin kuin neljännesvuosikatsauksissani.

Vaikka olin kyllä tuosta suunnasta aiemminkin kertonut, toinen vaikutti yllättyvän. Kenties kaikki eivät mieti sijoittamista samalla intensiteetillä kuin minä.

- Ihan siis itse olet säästänyt? Ei perintöä tai lahjoituksia?
- Ei ole, ihan itse säästettyä on kaikki.
- "Ihailtavaa!"

Keskustelu lämmitti sielua. Huomaan jotenkin hieman ujostelevani sijoittamissuuntaa, vaikken sitä ulospäin näytäkään. Se menee vähän samaan luokkaan kuin omat toiveet tai unelmat - niitä on, mutta hitusen varoo kenelle niistä puhuu ja milloin.

Innostuin tuosta. Ajattelin, että jonakin iltana katselemme padiltä sängyn pimeydessä listauksia osakeomistuksista. Sitten kerron että Weyerhauser omistaa Uudenmaan verran metsää eri puolilta Pohjois-Amerikkaa. Ja kuinka hissiin noustessani usein on omasta hissistä kyse.

Varovaisesti lähestyin aihetta kerran, parikin. Sitten hän totesi kohteliaasti, että "onhan tuo suunta ihailtavaa, mutten nyt ihan yksityiskohtiin halua mennä. Voidaan toki listauksia katsoa jos haluat, mutta..."

Siitä lähtien tuo keskustelu on minua hymyilyttänyt. Aina välillä sitä unohtaa, että muut ihmiset eivät ole täsmälleen samanlaisia kuin minä. Ja että vaikka jokin asia on yleisesti kiinnostava, niin ei se kiinnostuksen syvyys ole samaa luokkaa.

Tunnistan tunteen: isäni yrittää ajoittain keskustella kitaroista, joku toinen autoista ja kolmas linnuista. Minulle maailmassa on lähinnä kitaroita, autoja ja lintuja. Ei tarvitse mennä sen syvemmälle, vaikka nyt periaatteessa ihan kiinnostavia asioita ovat.

o o o

Mainos (Eliittikumppani). Eliittikumppani siis ei liity allekirjoittaneen parinmuodostukseen, mutta ajattelin kokeilla, että generoituuko allekirjoittaneen blogista linkkejä myös deittipuolelle. Jos joku lukija olisi romantiikannälkäinen sijoituksenharrastaja (eli vähän niin kuin minä).

Rekisteröidy ilmaiseksi ja löydä kumppani, joka oikeasti sopii sinulle

* Linkki on affiliate-linkki, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

4 kommenttia:

 1. Ohhoh, eliittikumppanin mainos :D Tuonko palvelun kautta löysitte toisenne?

  VastaaPoista
 2. Ei liity Eliittikumppaniin allekirjoittaneen parinmuodostamiset.

  Luin jotain juttua mahdollisimman spesifistä markkinoinnista verkossa. Siis että kaikki hyötyvät kun mainos liittyy asiaan, eikä ole ihan eri maailmasta.

  Tuumailin sitten, että onhan minulla tässä myös parisuhdebloggausta syntynyt, tosin sijoitusvinkkelistä. Joten laitoin tuon sinne. Jännä nähdä generoituuko tuosta yhtään klkkauksia. Sinällään jännä pohtia, että joku lukisi sijoittamisesta, mutta intoutuisi deittimaailmaan siinä sivussa, puolivahingossa.

  VastaaPoista
 3. Tää on tosi hauska sarja :D Itse olen jo vakiintunut, mutta täytyy myöntää, että varsinkin ekoilla treffeillä pysyin arasti sillä linjalla, että kolminaisuutta raha, uskonto ja politiikka käsiteltiin treffeillä hyvin kevyesti. (PS. kaksi viimeistä sarjan osaa on numeroitu numerolla 8...)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä. Ja ohhoh, tosiaan. Aika summittaisesti olen vilkaissut viimeisimmän sarjan blogin numeron :)

  Korjasin tuo otsikon vaivihkaa.

  Kyllä minullakin tuo talous ei ole ihan ensimmäisenä aiheena treffeille mennessä. Mutta nyt tietty vähän jo helpottaa, kun on päälle vuoden mittainen suhde kyseessä.

  Itse olen alkanut kiintumään myös sarjaani voiko töissä puhua sijoittamisesta. Osin kun siihen on paremmin tarjolla materiaalia. Tulossa spesiaalijakso, pikkujoulut ja keskustelu sijoittamisesta niin ikään sijoittamisesta bloggaavan työkaverin kanssa.

  VastaaPoista