UA-52254593-1

31.1.2018

Hip hip huraa: pääsin jonkin suosituimmat sijoitusblogit -listan hännille! Ja pohdintaa omasta bloggailusta.

Pääsin jonkun talousblogilistan kahdenkymmenen parhaan talousaiheisen blogin listalle. Tarkemmin sanottuna sijalle 18. Jipii ja jahuu.

Tosin hitusen tässä pohdituttaa taustataho. Tuollainen vertailu on helppo tehdä, ja sitten monet bloggarit linkittyvät kyseisen talouspalveluita myyvän yrityksen sivuille. Sen kunniaksi teen sen myös itse, tässä on linkki kyseiseen listaukseen. (Edit: otin kostoksi linkin pois tuosta, etteivät saa Google-pointseja. Kun tuolla sivulla ei linkitetään ao. blogeihin.)

Blogit on valittu seuraavin kriteerein. Blogi

 • käsittelee sijoittamista, säästämistä, taloustiedettä tai muita talouteen liittyviä aiheita.
 • kävijämäärä.
 • tehdyt viittaukset muilla verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.
 • aktiivisuus sisältäen kirjoituksien määrän sekä kommenttien määrän.
 • "Jätimme huomioimatta blogit, jotka eivät ole aktiivisia, alle 6 kuukautta vanhat blogit, pääasiallisesti tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen keskittyvät blogit sekä yritysten ylläpitämät blogit."
Eli ihan ymmärrettävä lista.

Huomaan bloggaavani nykyään aika usein, kerran tai kaksi viikossa. Se on jotenkin helpompaa ja luontevampaa kuin jokunen vuosi sitten. 

Osin varmaan siksi, että olen nopea kirjoittamaan ja ylipäätänsä tottunut tuottamaan verkossa julkaistavaa sisältöä. Toisekseen, koska huomaan pohtivani aika usein talouteen ja sijoittamiseen liittyviä asioita. Kun sitten istahtaa koneelle, bloggauksen kirjoittaminen ei kovinkaan kauaa kestä.

Sen olen oivaltanut, että blogini voi olla ajoittain aika tylsä. Yhdessä vaiheessa kirjoitin vain siitä kuinka olin ostanut taas Omegaa (koska olin ostanut taas Omegaa), joskus pukkasi koko ajan tekstiä siitä voiko treffeillä puhua sijoittamisesta. Koska kävin treffeillä ja puhuin sijoittamisesta.

Vaihtelu tai monipuolisuus ei siis ole vahvinta osa-aluettani. Mutta ei tuo haittaa. Itsekseni täällä kirjoitan siitä, mitä mielessä pyörii. Monernein populismitermein: on sitten lukijan vastuulla mitä päättää lukea.

o o o

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin* Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen.
(Nordnetin mainos)

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa.

5 kommenttia:

 1. Financerin vertailu on mestariesimerkki hakukoneoptimoinnista. Google kun ottaa juuri hakukoneessaan nuo linkkaukset toisiin sivuihin huomioon. Eli kun tekee tuollaisen vertailun ja kaikki listalle pääsevät linkkaavat sivulle, nousee Financerin ranking Googlessa paljon. Huomattavaa on se, että koska yksikään Financerin sivuilla olevasta linkistä blogeille ei mene suoraan sivuille vaan se pitää copypasteta osoitekenttään, ei yksikään listalla oleva blogi hyödy tästä mitenkään. Tämän takia itse skippasin koko jutun, vaikka listalle pääsinkin. Käytännössä kyseessä on vain ilmainen Google-mainos Financerille.

  VastaaPoista
 2. Minulla oli ihan samankaltaisia ajatuksia tästä kunniasta :D

  VastaaPoista
 3. Itsekin pääsin joukkoon iloiseen :D

  VastaaPoista
 4. Tuohan on hyvä listaus kun minunkin blogi on päässyt listalle. Jip hei!

  VastaaPoista
 5. Mm, ja hitto. Luin tuon Financerin jutun kännykällä, niin en huomannutkaan noita linkkejä. Vaan kieltämättä kyllä kalastelevat ilman vastavuoroisuutta.

  Käynpäs kostoksi poistamassa tuon linkityksen blogistani.

  Uteliaisuuskysymys: eiväthän he mitään häviäisi jos itse linkittäisivät oikeasti eikä leikisti noihin blogeihin. Miksiköhän noin?

  VastaaPoista