UA-52254593-1

5.5.2018

Osinkojen välikatsaus 5/2018: niin kivoja lukuja, että teki mieli blogata!

Terve vaan! Minulla oli suunnitelmissa blogata osingoista (mikä minulla tarkoittaa sijoittamisesta tulevaa passiivista tuloa, eli lasken mukaan pääoman palautukset jne.) seuraavan kerran vasta heinäkuussa, kun olisi uusi vuosineljännes taas takanapäin.

Vaan niin kivoja lukuja on tullut graafeihin, etten malta odottaa. Ja kukapas minua estäisi, kun itsekseni kirjoittelen. Siispä saanko esitellä, osinkokatsaukseni kun vuotta on takana neljä kuukautta.


Kuvassa ovat osinkoni kuukausisttain viime ja tältä vuodelta. Tammi- ja helmikuu menivät viimevuoden tahdissa. Vaan maaliskuussa eroa tuli jo päälle satanen, ja nyt huhtikuussa osinkosumma jo miltei tuplaantui.

Ensimmäistä kertaa muuten sijoitusurallani 400 euroa kuussa meni rikki. Tarkemmin sanoen huhtikuussa sain osinkoja 405 euroa. Isoimmat osingonmaksajat olivat Konecranes, Handelsbanken ja Stora Enso päälle 70 euron summilla. Sen lisäksi alle viidenkymmenen euron osinkoja tuli eri suunnista.

Tuo 400 euroa kuussa on jo aika mukava summa. Tuolla kävisi kuun ajan joka päivä syömässä ulkona, tai tarjoushintaan viikonloppumatkalla jossain eurooppalaisessa suurkaupungissa. Kivaa tämä osinkojen vastaanottaminen.


Tässä on kumulatiivinen osinkosummani. Tässä kohden osinkoja on tullut päälle 750 euroa, lähemmäs 300 euroa enemmäin kuin viime vuonna tässä vaiheessa.

Liikaa ei kannata tuulettaa. Vilkaisin listausta osingonmaksajistani. Isot suomalaiset omistukseni ovat jo osinkonsa maksaneet, tyyliin Nokiaa lukuunottamatta. Eli touko- ja kesäkuussa saatan ottaa osinkosummissa nokkiin tuntuvasti viime vuodelta. Sitten onkin aika tasaisen hiljaista kyytiä loppuvuosi, kun saa lähinnä vain neljännesvuosiosinkoja amerikanmaalta.

Olettaisin kyllä, että osinkosumma mennee yli viimevuotisen. Myöhemmin selviää kuinka paljon.

1 kommentti:

  1. Hyvä jäbä koeta saada käyrät tiukasti koiliseen
    Mulla jo kertyny näitä tänävuonna 1725€ ennakkoverojen jälkeen 🤑

    VastaaPoista