UA-52254593-1

9.5.2018

Ostoksilla amerikanmaalla: AT&T

En oikein malta olla ostelematta osakkeita. Sijoitustililleni siirtyy automaattisesti 250 euroa kuussa. Lisäksi teen joskus satunnaisia lisäsiirtoja, ja osinkojakin kertyy. Ja kun sijoitustilillä on euroja, huomaan tarkkailevani ostorajojani.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että ostin (lisää) AT&T:tä, kuusi osaketta kappalehintaan 31,95 dollaria. Eli taas pienehkö kertaostos. Kurssi laski alle seuraavan ostorajani (ja vielä hieman siitäkin alaspäin), joten tein toimeksiannon eikä kauaa kestänyt kun osui kohdalle.

Tämä ei ole ensimmäinen AT&T-ostokseni. Nyt firmaa on vajaan 1500 euron edestä, 55 osaketta.

Ehkä lyhyesti yrityksestä. Kurssi on palautunut parin vuoden takaiselle. Tasaista liiketoimintaa ja kassavirtaa, sekä osinkoja.

Viime aikoina kurssi on laskenut uskoakseni Time Warner* -yhdentymiskeskusteluiden takia. Täällä Wired toteaa asian olevan huono juttu, tosin etenkin kansalaisten kannalta. Voi olla, että kilpailuviranomainen vielä tuon kuvion kieltää.

On miten on, niin epävarmuus painanee kurssihintoja. Jos ei tule mitään, niin palataan normaaliin. Jos tulee jotain, tulee uusi normaali.

En edes leiki olevani tässä asiassa kovinkaan sisällä. Laskeneeseen hintaan hyvää osinkotuottoa, ja tasaista kassavirtaa. Lisäksi amerikkalaista jalkapalloa tulee ajoittain telkkarista, ja pelaavat AT&T areenalla Dallasissa. Kyllä, minun stadionillani! Eikös se nyt ole minioston arvoinen asia se?

 o o o

* Korjattu hetki julkaisun jälkeen: TimeWarner-tietty, eikä Comcast.

2 kommenttia:

  1. Olisiko verrokki Suomessa Elisa? A&T muuten kiinnostaisi mutta osinko kasvaa alle 2% vuosivauhtia. Iso yield toki kompensoi...

    VastaaPoista
  2. Elisa on varmaa suomalaisista lähimpänä. Teliakin on samassa suunnassa, nyt myös viihdetarjontapuolella.

    Aika monella isolla jenkkijätillä osinko on melko korkea mutta sen kasvutahti suhteellisen matala. Tiedä kertooko tuo nyt yrityksistä, markkinatilanteesta tai tulevaisuuden suunnista.

    VastaaPoista