UA-52254593-1

6.2.2018

Taas hoivatilaostoksilla: Omega Heatcare Investors

Viime viikon perjantai vei minut ostoksille. Tai oikeammin aiemmin säädetty automaattinen ostokriteeri laukesi, kun Omega Healtcare Investorsin kurssi kävi hetkellisesti alle 26 dollarissa. Tästä aiempiin kirjoituksiini yrityksestä.

Ostin 14 osaketta kappaletta hintaan 25,88 dollaria kappaleelta. Kurssi käväisi ihan hetkellisesti alle 26 dollarissa, ja se riitti ostotoimeksiantoni "laukeamiseen." Nyt kun eilen kurssit olivat taas mollisuuntaisia, tämä ostos voi saada pian jatkoa.

Omegasta olen kirjoittanut väsyksiin asti, viimeksi sen korkeasta mutta kenties uhatusta osingosta. Tämän ostoni osinkotuotto on jo päälle 10 %. Jos se pystyy pysymään edes nykytilassa, olen kovin tyytyväinen.


Tässä on kuva siitä, missä Omega omistaa tiloja. Tummalla on yli 20 toimitilaa, harmaalla 10-20 ja vaalealla alle 10. Valkoinen on sitten, että ei tiloja.

Tämä kuva nyt lähinnä kertoo siitä, että tiloja on eri puolillla Yhdysvaltoja, ja eritoten siellä, missä on asukkaita enemmän. Alueellista hajautusta riittää. Jos vertaisi Suomeen, niin tilanne olisi sama kuin toimisi yhdessä osavaltiossa.

Omega-REITillä on käsittääkseni kolme riskiä:

  • "yleinen REIT-riski": korot nousevat ja lainakulut (lainaa on paljon) kasvavat. Tosin korkojen nousu liittyy talouden vetovoimaan, joka parantaa myös tulosta. 
  • Toinen riski on Trump, Obamacare ja yleensä julkisen vallan tuki ja satsaus. Jos mattoa vedetään alta tai pelisäännöt muuttuvat, se voi olla ongelma.
  • Vuokralaisriski. Omega ei operoi tiloissaan, vaan vuokraa niitä. Pari vuokralaista on ollut ongelmissa. Vuokranmaksun viivästyminen ei ole vielä vuokran menetys, mutta huono asia silti. Ja vaikka tilat ovat hajautetusti, muutama iso operoija vuokraa melkoista määrää Omegan tiloja.
Mutta näillä eteenpäin. Viritän taas uuden ostotoimeksiannon jonnekin 25 dollarin tienoille. Katsotaan sukeltaako kurssi lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti