UA-52254593-1

8.2.2018

Kun kurssit niiaavat: sstoksilla kahdesti pankkimaailmassa

Viime viikon lopusta ja tämän viikon alusta Yhdysvalloissa kurssit tippuivat. Sen seurauksena kurssit kääntyivät molliin myös Euroopassa. Tuo tarkoitti sitä, että palasin ostolaidalle. Tällä kertaa kahdesti pankkien suuntaan.

Handelsbankenia ostin 16 kappaletta hintaa 110,65 kruunua osakkeelta. Euroina tuo on hitusen päälle 150 euroa, eli ei nyt mitenkään iso ostos. Kokonaisomistukseni 109 osaketta, arvoltaan noin 1200 euroa.

Tämä oli puhtaasti osto-ohjelmani mukainen ostos. Olen ostanut Handelsbankenia putoavaan kurssiin, ja nyt tuli seuraava pykälä kohdalle.

Toinen ostokseni on niin ikään pohjoismainen pankki. Nordeaa ostin niin ikään 16 kappaletta hintaan 9,4 euroa osakkeelta. Nordean kurssi on ollut viime aikoina alamaissa, kun tuottavuus ei ole ollut viime vuosien vedossa. Kun tähän päälle lisää voisiko sanoa firmasta riippumattoman markkinaheilunnan, mielestäni on syytä alkaa ostamaan lisää.

Nordean kokonaispottini on 191 osaketta, arvoltaan 1800 euron korvilla.

o o o

Kummallakin ostoksellani on yhteinen haaste: rahoitusmaaima on muutoksessa. Työntyvätkö Facebook ja Google mukaan rahoitusalalle? Miten paljon rajapintojen avaaminen antaa tilaa pienille uusille yrittäjille?

Mutta toisaalta: Hyvinhoidettuja yrityksiä. Vahva tase ja kassavirtaa on. Myös nykyisin isot pelurit voivat olla tulevaisuudessa isoja pelureita. Handelsbankenin osinkoprosentti on 5 % luokkaa, ja Nordean 7 %.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti