UA-52254593-1

20.1.2022

Osinkojen vuosikatsaus vuodenvaihteessa 2021-22: ennätys tuli!

Se on vuodenvaihde. Tai jos oikein tarkkoja ollaan, vuodenvaihde oli jo muutama viikko sitten. Joten on vuosikatsausten aika. Alkuun aloitan osingoilla.

Sain viime vuonna osinkoja - tai pääoman palautuksia tai muuta samaan rinnastuvaa - yhteensä 2399 euroa. Keskimäärin piirun verran alle 200 euroa vuodessa. Nämä summat ovat tilille asti tulevia, eli verojen jälkeen.

Tämä on kiva summa, mutta jäin hitusen alle tavoitteeni. Optimistisena toivoin 2400 euron vuotuisia osinkoja.

Viime vuonna tuli notkahdus. Se johtui muun muassa siitä, että koronavuonna pankit eivät saaneet jakaa osinkoja. Tänä vuonna tilanne normalisoitui. Esimerkiksi Nordealta sain verojen jälkeen vajaat 240 euroa ja Handelsbankenilta runsaan satasen.

Saamieni osinkojen määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Siihen on kaksi syytä. Olen ostanut lisää - tosin vaihtelevaan tahtiin - ja monet yritykset ovat myös kasvattaneet osinkojaan.


Tässä on kumulatiivinen kuva osinkojen kertymisestä. Käytä kääntyy pikku hiljaa pystyyn, joka on oikein iloinen asia. Kaikkineen olen saanut osinkoja vajaan vuosikymmenen aikana 11 800 euroa. Tuo on mukavan konkreettinen summa.

Tuo nousu ei ole erityisen jyrkkä. Toisaalta en ole ostanut lisää erityisen paljoa, ja osa uusista sijoituksista menee osingot uudelleen sijoittaviin rahastoihin.

o o o

Summa summarum. Osingot ovat kivoja ja niistä tulee kiva fiilis. Samaan aikaan järki sanoo, että osingot uudelleen sijoittavat, matalakuluiset rahastot olisivat oikein järkevä valinta.

Taidan jatkaa näiden kahden välillä hyppimistä. Rahastoihin menee vakiona 300 euroa kuussa, ja sen lisäksi ostan säännöllisesti lisää yksittäisiä osakkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti