UA-52254593-1

24.2.2018

Liityin Rovion omistajien joukkoon


Tapahtuipa torstaina. Rovio julkaisi ohjeistuksen kuluvalle vuodelle. Se oli heikompi kuin odotukset olivat. Sen seurauksena kurssi sitten tippui, vaatimattomasti noin 50 %.

Rovio ei ole ollut ostolistallani, mutta päätin tehdä ihan minimaalisen ostoksen, eli ostin perjantai-aamusta 30 osaketta Roviota tasan 5 euron hintaan. Eli 150 eurolla.

Tämä on luokkaa "peli auki", ja ryhdyn seuraamaan tilannetta. Saatan ostaa lisää tai en, tässä kohden annan itselleni luvan improvisoida ja fiilistellä.

Roviota pohdin laajemmin syksyllä kun luin listautumispapereita. Sinällään olen samaa mieltä kuin silloin: kiinnostava toimiala, potentiaalinen yhtiö, peliala tekee toiminnasta ailahtelevaa mutta kannattavuus hyvällä tasolla. Muutos on se, että listautumisannin päälle 11 euron hintainen osake on nyt yli puolet halvempi, ja sitä kautta myös riskit ovat suhteessa "halvempia".

Onko kurssitiputus ylireaktio? En tiedä. Sinällään nuo luvut ovat suunnilleen entistä tasoa. "Ongelma" lienee, että kun Rovio on ollut vahvan kasvun yhtiö, niin paikallaanpysymisvuodet eivät sovi tarinaan. Joka saa osan myymään, joka tiputtaa osakkeen hintaa tuntuvasti.

Sillä voi spekuloida, että ollaanko yhtiön johdon puolella oltu ihan tilanteen kartalla viime syksynä. Roviota esiteltiin vahvan kasvun yhtiönä jolla on edessä hieno tulevaisuus. No, voi ollakin, mutta nyt Rovio on tavanomainen pörssiyhtiö, jolla on hyviä ja huonoja hetkiä matkansa varrella.

Valtaosa syksyn osakeannista oli omistuksen vaihtoja. Eli entisen omistajat myivät, uudet ostivat ja vain vähän euroja meni tulevan kasvun mahdollistamiseen. Tässä ehkä näkyy tuontyylisen osakeannin heikkous - vaikka kasvusta puhutaan, niin oikeasti omistajia vaihdetaan. Nykyisillä omistajilla on useimmiten aina parempi kutina siihen, mihin suuntaan ollaan menossa.

Pitää jatkossa entistä tarkemmin katsoa listautumisesitteen ohi konkreettisiin lukuihin, turha puhua kasvusta jos vaihdetaan omistajia jne.

4 kommenttia:

 1. Toivon sijoituksellesi hyvää tuottoa :) Mutta samalla mietityttää onko Angry Birds brändi jo hiipumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, yhden (malko tukevan) kivijalan varassa yritys on.

   Tässä on - käsittääkseni - yksi pelialan haasteista, noin niin kuin sijoittajan vinkkelistä. Ala aaltoilee.

   Jos odottaa, että Roviolla on uusi menestysrtuote Angry Birdsin rinnalla, niin hinnat kyllä ehtivät nousta matkalla.

   Taas jos ostaa nyt kun kohtuullisepaan hintaan saa, ja uusia menestystuotteita ei ilmesty...

   Kassavirtaa on, tasainen kassavirta on toinen asia. Mutta yrityksiä on erilaisia.

   Poista
 2. En ole osakeannista ostanut koskaan mitään ja tähän yhtiöön sorruin :) Onneksi ihan pienellä summalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein noissa vaikuttaa olevan alkuun nousua, mutta sitten tasaantuu "normaalille tasolle."

   Poista