UA-52254593-1

18.2.2018

Blogini mainostulot viime vuonna, ja pohdintaa seuraavasta

Vuosi on jo pitkällä, mutta vielä on vuositilinpäätöksiä tekemättä. Tällä kertaa vuorossa ovat blogin mainostulot viime vuodelta. Aloitanpa heti kuvalta.

Sain viime vuonna mainostuloja tästä blogista 444 euroa. Tuossa on mukana yksi bloggariyhteistyö, mutta muutoin eurot tulevat ns. Affiliate-merkkinoinnista.

Eli jos joku uusi tyyppi kirjautuu  Nordnettiinsivujeni linkiltä, tai vertailee lainoja ja lainaa jne., niin saan siitä jonkinmoisen komission.

Tuo on vajaan satasen vähemmän kuin viime vuonna. Nyyh nyyh, mutta ymmärrettävää. Toissa vuonna isoin osa euroista tuli Nordnettiin kirjautumisista, nyt tilanne on tasaisempi. Oletan että taustalla on kolme syytä:
 • Kirjoitan paljon vähemmän rahastoista ja vastaavista kuin aiemmin, kun mielenkiinto on karannut muualle.  
 • Sijoitusaiheisten blogien määrä on kasvanut, ja muutkin linkittävät Nordnetin suuntaan (ja kirjoittavat vielä kiinnostavammin).
 • Euroja tulee uusista asiakkaista. Eli kerran kirjautumisen jälkeen meni jo. Sitten, kun kaikki suomalaiset ovat kirjautuneena Nordnettiin, kukaan ei saa enää euroakaan.
Viime vuoden vastaavassa seurannassa asetin ihan tavoitteita, joten käynpä ne läpi. Kursiivilla tämän päivän kommenttini.

(1) Peruslinjasta en luovu: ei korkeakuluisia pikavippimainoksia. Tämä on toteutunut

(2) Satsaan markkinointiin enemmän. 
 • Palaan Google-mainospuoleen, joskos saisi sen pyörimään rinnalle. No en ole palannut.
 • Takastelen säännöllisemmin mitä kaikkea on affiliate-puolella tarjolla, ja muuntelen mainoksia jonkin verran. Olen tehnyt tätä tyyliin kesä ja joululomalla eli en paljoa, ei nyt paljoa vaikuta.
 • Tarkastelen myös millä mainoksilla on merkitystä tai kiinnostavuutta, sillä lailla tilastollisesti. Olen unohtanut koko asian.
(3) Olen positiivisen kiinnostunut “bloggariyhteistyökuvioista”. Juu, yksi tämmöinen oli. On kyllä vaivalloista.

(4) Tuoton suhteen en odota viime vuoden noin kuuttasataa euroa kummempia tuloja. Toteutui! Tavoite saavutettu! Tulot pienenivät!

o o o

Mitä asiasta tuumaan?

Sivulla olevat mainokset ovat minulle kiva lisä, vähän harrastukseen rinnastettava asia. On jännä katsella tilastoja. 

Olen sitä mieltä, että mainokset eivät vaikuta kirjoituksiini, ainakaan paljoa. Muuten kirjoittaisin rahastoista ja semmoisista asioista, joilla aiemmin tuli enemmän tuloja. Mutta jokainen tietty arvioikoon tämän itse. Jos on affiliateja (eli linkkejä) siitä on maininta, bannerit lienevät niin ilmeisiä mainoksia etten niitä selittele.  

Vaikka tuo 444 euroa (vastaanotan rahat muuten yrityksen kautta ja merkitsen sinne kuluja, kaikesta en siis maksa veroja) ei ole kovinkaan paljoa, niin on se kuitenkin sellaiset 35 euroa kuussa.  Jos vertaa osinkoihin, niin sellaista kolmanneksen luokkaa.

Tulevalle vuodelle en aseta kummoisempia tavoitteita. Leikin tämän suunnan kanssa jos on aikaa ja intoa. Minulla on myös tätä suositumpi ja laajempi sivusto, jossa niin ikään testailen mainoksia.

o o o

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

12 kommenttia:

 1. Hyvät tulot. Mun blogi ei ainakaan tuota yhtään mitään

  VastaaPoista
 2. Erittäin hyvät tulot. Omat mainostulot ovat nappikauppaa tähän verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uteliaisuuskysymys: millaisissa käyntimäärissä sivusi pyörii? Minulla on siis noin 4000-6000 käyntiä kuussa, sivukatseluita sitten enemmän.

   Oma fiilis on, että tietty käyntimäärillä ja mahdollisilla tuloilla on vahva yhteys. Tosin 1:1 se suhde ei ole, esimerkiksi käyntipiikit eivät ole mitenkään mainostulopiikkejä.

   Poista
  2. Millä seuraat tilastoja? Parhaimmillaan 1000-1400 istuntoja(Analytics). Sivun katseluita sitten 1000-2700. Riippuu vähän miten aktiivisesti kirjoittaa. Viime aikoina ei ole ehtinyt kirjoittaa, niin vähemmän.

   Poista
  3. Käytän niin ikään Google Analyticsiä. Erillisiöä istuntoja oli viime vuonna keskimäärin hitusen päälle 5000 kuussa. Ennätyskuukausi oli miltei 9000.

   Tulossa on muuten bloggaus kävijämääristä, kunhan jaksan naputella.

   Poista
 3. Sinulla on jo niin merkittävä määrä lukijoita kuukaudessa, että todellakin kannattaisi jo miettiä Google AdSenseä! Eikä sen "asentaminenkaan" ollut vaikeaa, kun osattiin se tyttären blogiin laittaa. Go go, nyt vaihda blogimainonnassa ihan uusi vaihde silmään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin ottaa tuon työlistalle. Aikoinani yritin sitä ihan heti asentaa, sitten tuli "hylsy". Jokusen kuukauden kuluttua blokkaus oli vielä voimassa.

   Mutta kenties aika olisi kypsä.

   Poista
  2. Alle euro päivässä tulee mulle Adsensestä.

   Poista
  3. Jep, ehkä liian aikaisin yritit, mutta yritäppäs nyt uudelleen. Tyttärelle myös ropisi euroja 0,50e-1e/pv, mutta hylkäsivät tilin koska katseluita tuli myös omalta koneelta. Kannattaa siis välttää omien linkkien klikkailuja.

   Poista
  4. Täytyypä kokeilla. "Toinen" sivustoni tuottaa Adsensen kautta oudon vähän suhteessa kävijämääriin (muutaman euron kuussa), mutta siellä on kyllä se tilanne, ettei ole niin ilmeistä mainostussuuntaa tarjolla.

   Talouspuolella mainostajia riittää, joten tulos voisi olla suotuisampi.

   Poista
 4. Mikä tämä sinun suositumpi ja laajempi sivusto on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän en ota kantaa :) Kun näet nimimerkillä operoin.

   Poista