UA-52254593-1

21.2.2018

Neste ryhtyy maksamaan osinkoa kahdesti vuodessa, ja se minua suuresti ilahduttaa


Neste, jota itsekin omistan jonkin verran, korottaa luultavasti osinkonsa 1,7 euroon. Toinen ja vielä vähän merkittävämpi muutos - siis minun vinkkelistäni katsottua - on, että Neste ryhtyy maksamaan osinkonsa kahdesti vuodessa.

Tämä on oikein kiva muutos. Yhdysvaltalainen tapa maksaa osingot neljästi vuodessa on paljon kertavuotista osingonmaksua miellyttävämpi, väitän. Siitä on moniakin hyötyjä.

Ensinnäkin turhat kurssiheilahtelut jäävät pois. Toki nyt pienelläkin osingon irtoamisen on kurssi vaikutuksia, muttei niin suuria.

Toisekseen, rahaa tulee pitkin vuotta. Jos niitä käyttäisi elämiseen, niin saisi ruokaa myös syksyllä.

Kolmannekseen, kun osinkoja käyttää osakkeiden ostoon, niin muutos tukee ajallista hajautusta.

Summa summarum. Kiva että Nesteen osinko nousee. Vielä kivempaa, että osinkoja tulee kahdesti vuodessa. Toivoisin että kaikki suomalaiset yritykset siirtävät pikkuhiljaa ainakin kahteen osingonmaksuun vuodessa. Vielä mieluummin neljään.

5 kommenttia:

 1. Puolet osingosta siis maksetaan puoli vuotta entistä myöhemmin eikä omistaja saa lykkäyksestä mitään korvausta. En oikein ymmärrä, mitä iloitsemisen aihetta tällaisessa korottomassa pakkolainassa on.

  Olisi ymmärrettävää, jos yhtiö jakaisi kuluvan vuoden voittoa erissä pitkin vuotta, mutta tässä on kyse viime vuoden voitoista, jotka ovat jo kassassa.

  VastaaPoista
 2. Minun mielestäni on aika lailla yksi hailee missä vaiheessa vuotta osingot maksetaan. Siis korkojen kannalta. Yleisesti puollan useita maksueriä.

  Voihan tuon ajatella niin, että korkoetu sitten voidaan maksaa pois seuraavan vuoden osingoissa jne. Yrityksen rahojahan ne ovat, ja yritys omistajien.

  VastaaPoista
 3. Viime vuonna Telia myös maksoi kahdessa erässä ja minusta se ei ollut lainkaan mukavaa. Tänä vuonna tulee kerralla heiltäkin osingot.

  Olen varmaan vanhanaikainen kun tykkään saada osingot kerralla :)

  VastaaPoista
 4. Koko osinkokevät-idea on rasittava, kuka jaksaa odotella 9 kuukautta että tulisi seuraava osinko? Sitten hiki päässä ostellaan keväällä ylihintaisia lappuja että päästäisiin osinkoon kiinni. Itse omistan vain muutamaa suomalaista firmaa, loput on jenkkiläisiä joista saa osingot neljä kertaa vuodessa ja lisäksi saan kuukausittaisia osinkoja muutamasta lähteestä. On kivaa tarkastella kuinka rahaa tippuu pikkuhiljaa tilille ja pääsee taas uudelleen ostoksille. Kun joka viikko on palkkapäivä niin pysyy mieli virkeänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Kivempaa kun rahaa useammin saa. Etenkin jos ostaa säännöllisesti - tai käyttää eurot elämiseen - niin tasaisista osingoista on iloa.

   Poista