UA-52254593-1

24.9.2017

Ostoksilla: Munich re

On ollut vähän kiireisiä viikkoja, siis kaikin muin tavoin kuin sijoitusharrastukseen liittyen. Siksipä tarjolla on myös raportointia viiveellä. Ostin runsas viikko sitten kaksi osaketta Munich re:tä hintaan 169 euroa kappaleelta. Kokonaisomistukseni on neljä osaketta, tämän päivän arvossa 712 euroa.

Kovinkaan syvälle en mene yritykseen tässä yhteydessä, kun olen jo aiemmin yrityksestä kirjoittanut. Aikaisemmat bloggaukseni Munich re:stä löytyvät muuten täältä.

Tosin ehkä nyt lyhyesti, lainaten menneiden vuosien itseäni: "Kyseessä on vakaa saksalainen yritys vakaalla sektorilla - vakuutuksia ei ihan ensimmäisenä irtisanota kun tekee tiukkaa. Munich re on tosin jälleenvakuuttaja, eli sen asiakkaita ovat muut vakuutusyhtiöt. Ne nyt varmaan vielä vähemmän irtisanovat jälleenvakuutuksiaan."


Tässä on Munichin viimeisen viiden vuossi pörssikursseja. Tosin finanssikriisi rajautuu jo pois, silloin hinta oli vielä alempana. Melko tasaista, kuitenkin,. P/E-luku on runsaat 11, osinko on hyvää ja kasvavaa. Kassassa on paljon rahaa. Aika perus pankki- ja vakuutusalan toimintaa: hyvin menee, ei hurjia kasvusaumoja mutta tasaista suorittamista.

Munich re on yritys jota ostan lisää jos kurssit laskevat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti