UA-52254593-1

4.9.2017

Nordnet ja arvontalahjoja Amerikkaan sijoittaville

Pitkäaikainen sijoituskumppanini Nordnet* lanseerasi uuden kampanjan. Kun kesän ajan oli tarjolla kotimaisia osakkeita 0,99 sentin välityspalkkiolla, niin nyt on tarjolla arvontalahjoja Yhdysvaltoihin ja Kanadaan sijoittaville.

Siis alkaen tänään Nordnet arpoo joka päivä 100 dollaria jollekulle, joka on edellisenä päivänä sijoittanut jotain Yhdysvaltoihin tai Kanadaan. Lisää tietoa Nordnetin sivuilla. Kampanja jatkuu syyskuun loppuun asti.

Mitäkö tästä tuumaan?
 • Kyseessä on melko pliisu tarjous. Lisäksi siitä voi hyötyä vain jos sijoittaa, ja sattuu voittamaan arvonnan. Eli kyseessä ei ole oikeastaan tarjous, vaan ilmainen arvontalippu. Tosin ihan hyvällä palkinnolla ja kohtalaisen hyvällä voittoprosentilla.
 • Eipä tästä haittaa ole, mutten tiedä, kannattaako tämän antaa vaikuttaa sijoituspäätökseen. Mutta jos muutenkin ostaisi, niin mikäs siinä.
 • Täytyy nostaa hattua Nordnetille tehokkaista markkinointikampanjoista. Arpovat joka päivä voittajan, joka ilmoitetaan Facebook-sivuilla noin neljältä iltapäivällä. Paljon hypeä ja puhetta, melko pienellä satsaukselle. Taitavaa.
 • Olettaisin, että lokakuussa on jonkin erilaisen kampanjan aika.
Huomaan, että suhtaudun Nordnetiin* vähän kuin aviopuolisoon pitkän ja vaiheikkaan suhteen jälkeen. Nordnetin kautta opettelin vuosia sitten sijoittamista, sijoitan säännöllisesti ETF-kuukausiostoihin ja asiakkaalle ihan nerokkaisiin kuluttomiin pohjoismaisiin indeksirahastoihin. Myös tämä sivusto ja tässäkin bloggauksessa olevat affiliate-linkit tuottamat minulle sellaiset 20-30 euroa kuussa. Kivoja juttuja, kaikki edellämainitut.

Toisaalta hinnoittelun suhteen Nordnet ei ole enää huokein, ainakaan suosimissani pienten kertaostosten maailmassa. Lisäksi erilaiset kampanjat ovat ajoittain mielestäni enemmän hypeä kuin kunnon alennuksia tai vastaavia.

Mutta kuten yleensä, ei elämä ole vain ruusuilla tanssimista. Lisäksi Nordnetin blogi on ollut ja on mainio blogi etenkin sijoittamista harkitseville. Eiköhän on/off-suhteemme jatku vielä vuosikymmeniä.

o o o

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin* Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen.
(Nordnetin mainos)

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

8 kommenttia:

 1. Tällaisessa arvontahoukuttimessa on se ikävä sivumaku, että se olettaa asiakkaiden olevan höynäytettävissä. Että emme osaa leaskea todennäköisyyksi, mikä osakesijoittamisessa on melko oleellista.

  Se mikä on ihan ok ristisanatehtävien tai bingopaikkojen porkkanana, onkin sijoittajien koukutusyrityksenä aika loukkaava. En tykännyt tästä kampanjasta, vaikka eihän se tietenkään paljoa maksa, eikä Nordnetin hinnastoa nosta.

  VastaaPoista
 2. Seuraava arvonta voisi olla 100€ suomi osakkeisiin sijoittavalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan niillä hetki sitten arvonta myös Tapiolan rahastoihin sijoittaville.

   Poista
 3. En oikein usko, että tuossa on höynäytysidea taustalla. Pikemminkin lienevät ensin miettineet miten saavat joka päivä sanottua jotain kivaa Facebookissa ("annamme tänään 100 dollaria henkilölle x, kuka voittaa huomenna?"). Sitten on rakennettu kampanja ympärille :)

  Sinällään tuo on mielestäni luokkaa ei haittaa, mutta on hankala nähdä, että tuo vaikuttaisi sijoituspäätöksiin.

  Kevennyksenä: jos saisin 100 dollaria siitä hyvästä, että sijoittaisin Yhdysvaltoihin, niin olisin kovin kiinnotunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan ajatuksena ole höynäyttää ihmisiä, mutta tällä silti yritetään saada ihmisiä kevyesti hetken mielijohteesta muuttamaan käyttäytymistään. Ajattelutapa tämän markkinoinnin taustalla on sellainen. Samalla tavalla kuin ihmiset saadaan suuremmalla joukolla vastaamaan joihinkin markkinakyselyihin samanlaisilla raha-arvonnoilla, tai vaikkapa sitoutumaan Halpahalli x:n tai verkostomarkkinointifirma y:n asiakkaaksi.

   Useimmat sijoittajat toivottavasti ottavat sijoitustoiminnan ja siihen liittyvät asiat sillä tavalla vakavasti, että jonkinlainen ristiriidan tuntu herää tällaisesta pienten rahojen arvonnoista, joiden ei pitäisi vaikuttaa mitään kenenkään sijoittajien käyttäytymisessä. Jos Nordnetin kautta tehdyissä kaupoissa näkyy jotain havaittavaa lisäystä tämän kampanjan takia, niin asiakkaat ovat tulleet ihan yksiselitteisesti huijatuiksi.

   Mutta tämä on vain mielipide. Minusta tällainen satasten arpominen sopii Nordnetiin vain hippusen verran paremmin kuin Ferrarin autokauppaan tai tavalliseen hautaustoimistoon. Kaikki eivät varmaan ota tätä yhtä isona miinuksena. Ja edes minä en tämän takia aloita mitään boikottia Nordetia kohtaan.

   Poista
  2. Juu, samaa mieltä. Minulla on tulossa useampi muukin bloggaus tästä suunnasta. Vähän joka toinen välittäjä näemmä virittelee jos jonkinmoista kampanjaa, joten blogataan saman tien sitten niistä kaikista :)

   Poista
 4. Aika mitäänsanomaton tarjous kun ottaa voittotodennäköisyyden huomioon. Jos on muutenkin sijoittamassa tuonne suunnalle syyskuussa niin hyvä homma, jos taas tässä kuussa ei ole aikeita niin en itse lähtisi hätäilemään, kuitenkin välityskulut ovat niin suuret ettei kannata pieniä ostoksia tehdä tuon arvonnan toivossa, satanen on helposti kulutettu 15€ välityspalkkioihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkos missään muuten ollut esillä, että moniko sijoittaa päivässä Nordnetin kautta jenkkeihin? Varmaan aika moni, mutta minulla ei ole hajua määristä.

   Poista