UA-52254593-1

10.9.2017

Handelsbanken tiputtaa indeksirahastoidensa hallinnointipalkkioita

Kun nyt olen alkanut seuraamaan sekä välityspalkkioita, rahastojen kuluja että eri välittäjien tarjouksia ja muutoksia toiminnassa, niin kirjoitettavaa riittää. Tuorein ylläri oli vastassa kun kirjauduin verkkopankkiin.

Handelsbanken tiputti indeksirahastojensa (eli toiselta nimeltään passiivisten rahastojen) hallinnointikuluja. Asiasta löytyy tietoa heidän ainakin maailman huonoiten rakennetuilla sivuillaan, joissa ei voi linkittää alasivuille.


Siksipä otin nuo muutokset sijoittajakirjeestä kuvamuodossa. Perusrahastojen eli Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan sijoittavien indeksirahastojen hallinnointipalkkiot puolittuvat 0,2 %, ja muissakin hinnat laskevat.

Handelsbanken alkaa olla jo melko mainio vaihtoehto sijoittamiselle. Tarjonta ei ole laaja, mutta jos kiinnostaa vain perustaso ja sattuisi kenties vielä olemaan pankin asiakas, niin miksi lähteä merta edemmäs kalatorille.

Bonusta ainakin minun silmissäni tulee siitä, että Handelsbankenin rahastot ovat niin sanotusti yhteiskuntavastuullisia. Ainakin ase- ja tupakkakauppa on rajattu ulos. En ole tarkemmin perehtynyt siihen, mitä muuta tuo merkitsee.

Sanokaa välittäjät mitä sanotte, mutta kyllähän eri välittäjillä on Suomessa käynnissä maltillinen hintasota. Mikä on ihan hyvä juttu vaan. Kaikki välittäjät tämän kiistävät, mutta eihän Krimilläkään ole yhtään venäläistä sotilasta ja Yhdysvallat hyökkäsi ihan sattumalta kaikkiin muihin maihin paitsi niihin, joista 9/11 terroristit olivat kotoisin.

o o o

PS. Tämä bloggaus ei ole lainkaan kaupallista yhteistyötä. Kun jossain yhteyksissä voi saada affiliate-tuloja jos joku ryhtyy asiakkaaksi sivujeni kautta, niin on ihan hyvä, että välillä huomaan kirjoittavani ihan vastaavia huomioita ja mainintoja ilman mitää yhteyttä tai hyötymismahdollisuutta.

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista, kulut laskevat ympäri ämpäri.

  VastaaPoista
 2. Juu. Tosin osalla alennukset ovat väliaikaisia tai kampanjamaisia. Pidän enemmän pysyvistä hinnantiputuksista.

  VastaaPoista
 3. Eipä taida olla mikään vapaaehtoinen hintakilpailu menossa. Kulujen alentamiseen pakottaa pian voimaan tuleva Mifid-säännöstö jolloin kaikki kulut tulevat läpinäkyviksi. Ilmeisesti tähän jo varaudutaan näillä "halpuutuksilla".

  VastaaPoista
 4. Tuossa mun mietteitä rahastojen hintojen laskuun liittyen:
  https://anteronloitsukirja.blogspot.fi/2017/09/indeksirahastovertailun-paivitys.html#comment-form

  Rahastoja muutes voi merkitä kuka vaan suoraan pankin sivuilta, vaikka ei olisi asiakas, ja Nordnetistähän nuo myös löytyy.

  Noista uusista vertailuindekseistä voi olla montaa mieltä, keskustelua esim. Sharevillessäkin jonkin verran aiheesta käyty.

  VastaaPoista
 5. Ootko huomannut Nordean kampanjan? USAn osakkeet ilman välityspalkkiota. Olevaa voisin hankkia muutaman. Vaatiiko dollaritilin vai vaihtaako automaattisesti. Vielä kun en oo Nordean kautta ostanut dollariosakkeita.
  "Talousahdinko" jaksamatta kirjautua

  VastaaPoista
 6. Huomasin tuossa eilen, ajattelin siitäkin blogata. Alkaa aiheita olla jo niin paljon että riittää kirjoitettavaa, kun tuolle tielle lähti :)

  Selvitin Nordean kuvioita. Ei ole mitään dollaritiliä, valuutanvaihtoveroa on automaattinen. Se on oikeastaan aika tyhmää, jos saa dollariosinkoa ja ostaa dollariosakkeita, maksaa välissä kahdesti valuutanvaihdon. Annoin tuosta palautetta, joten varmaan ovat koodaajat olleet yötä myöten töissä jo viikon.

  Eli siis: helppoa käydä kauppaa, mutta piilokuluja.

  VastaaPoista