UA-52254593-1

26.9.2017

Listautumisantia pukkaa: Kiinteistöihin keskittyvä Titanium

Pörssiin riittää tulijoita, tai sitten vaihtoehtoisesti noteeraan paremmin uudet pörssiintulijat. Veikkaan, että molempia. On miten on, niin pörssin First North -listalle on matkalla Titanium.

Merkintäaika on auki 25.9.-6.10. Huomioikaa, että olen vain silmäillyt esitteen läpi, ja keskittynyt olennaisimmiksi kokemiini kohtiin. Tästä listautumisesitteeseen ja tästä yhtiön sivuille.

Poimin nykyisen toiminnan kuvauksen listautumisesitteestä:

“Titanium on suomalainen, pankkiryhmistä riippumaton ja vakavarainen konserni, joka tarjoaa asiakkailleen kiinteistöihin sijoittavia erikoissijoitusrahastoja, ajankohtaisia sijoitusrahastoja, täyden valtakirjan omaisuudenhoitopalveluita sekä vakuutusasiamiespalveluita. Konsernin liiketoiminta jakautuu neljään pääliiketoimintakokonaisuuteen: kiinteistöihin sijoittavaan erikoissijoitusrahastotoimintaan, sijoitusrahastotoimintaan, omaisuudenhoitoon ja vakuutusasiamiestoimintaan.“

Nykyisellään toiminnalla on kaksi kivijalkaa: asunto- ja hoivatilasijoittamainen. Käytännössä kyseessä on yritys jolla on rahastoja.

Alkuvuoden 2017 (tilintarkastamattomissa) luvuissa todetaan liikevaihdoksi 4,6 miljoonaa ja voitoksi 1,7 miljoonaa. Liikevoitto on 49,1 % ja oman pääoman tuotto 18,1 %. Omavaraisuusaste 90,7 %.

Tarjolla on 2 440 000 osaketta yhtiön nykyisiltä omistajilta, ja enintään 827 500 uutta osaketta. Suhde on suunnilleen 3:1 vanhojen omistajien myynnin ja osakekannan laajentamisen suhteen. Esimerkiksi Roviolla oli suhteessa tarjolla merkittävästi vähemmän uusia osakkeita.

Tänään (26.9.) illalla kello 18 on infotilaisuus - joka on jo täynnä. Tilaisuuden voi seurata suorana Inderesin sivuilla, sanotaan infosivulla.

Minulla on tässä kohden ristiriitaisia tunteita. Paperilla nuo luvut ovat hyviä. Toisaalta yrityksen toiminta on kapeaa, se perustuu melko hyvään katteeseen (joka vedetään asiakkailta, jotka voivat muuttaa mieltään) ja keskittyminen pääosin tietynlaisiin kiinteistöihin ja Suomessa on jonkinmoinen riski. Tosin yrityksen toiminnan kapea ala voi olla myös kilpailuetu, jos ollaan oikeasti hyviä.

Lisäksi kiinteistöjen arvostamisperiaatteisiin ei pääse näillä luvuilla kiinni. Esimerkiksi Oravan tapauksessa mainioita kannattavuuslukuja syntyi, kun jo omistettujen asuntojen arvon oletettiin kasvaneen. Tosin Titaniumin talousluvuista löytyy myös ihan onnellinen tieto, rahavarat kasvoivat vuoden aikana 1,1 miljoonaa.

Sinäkkään kiinnostavaa on pohtia, ollaanko tässäkin kohden sote-uudistuksen vanavedessä liikkeellä. Sote-palveluita yksityistetään (noh, joku ministeriöstä sanoo, että ei, että vain annetaan yritysten hoidettavaksi). Hoivatilojen omistus hajautunee aiempaa enemmän, jonka seurauksena Titaniumin kaltaiset pienet kalatkin pääsevät isompien vesien ääreen.

Titaniumia voi merkitä Alexanderin ja Nordnetin* kautta.

Nordnetiltä saan "liidipalkkion" jos joku kirjautuu asiakkaaksi tuon linkin kautta. Tämä ei lisää klikkaajan kuluja. Eli kiitos vaan jos näin toimisit.

2 kommenttia:

 1. "Titaniumia voi merkitä Alexandrian ja Nordnetin* kautta."

  Tarkoittanet Alexanderin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri tuota tarkoitin! Korjasin kirjoitusvirheen.

   Kiitos vinkistä.

   Poista