UA-52254593-1

3.9.2017

Voiko treffeilla puhua sijoittamisesta, osa 8: kannattaako hankkia sijoitusasunto?


Palaan pitkästä aikaa voiko treffeilla puhua sijoittamisesta -sarjani pariin. Termi on oikeastaan jo harhaanjohtava, nyt voisi puhua jos siitä, voiko uudessa parisuhteessa puhua sijoittamisesta. Noh, jatketaan tutuilla termeillä, ja kyllä voi.

Olipa kerran sunnuntai-aamu, ja tulevan harmaahapsen tavoin luen mieluusti aamupalalla Hesaria. Päädyimme sitten katselemaan asuntoilmoituksia. Eikä mitenkään yhteisiä asuntoja tai mitään sellaista, ei elämässä pidä hoppuilla. Vaan pieniä asuntoja, sijoitustarkoitukseen.

Tämä voisiko sanoa uusi tuttavuuteni vielä tämän mainitsi. Myös sijoittamisesta on puhuttu, eli siinä mielessä ihan loogista. Sanoi, että on pohtinut, että olisi kiva jos sijoitusasunnon omistaisi.

Noh, koska samaa olen minäkin silloin tällöin pohtinut, niin siinäpä piristävä aihe. Mietimme mikä olisi hyvä paikka. Parasta tuottoa voi saada muualta kuin pääkaupunkiseudulta, toisaalta pääkaupunkiseudulla matkat olisivat lyhyemmän, alue tutumpi ja asunnon arvokaan tuskin on vaarassa romahtaa.

Että joskos radan varrelta jostain pääkaupunkiseudun vähemmän suosituilta alueelta?

Päädyimme sitten katselemaan mistäpäin saa halvimmalla pieniä asuntoja. Korso kärkeen Vantaalta, Suvela Espoosta, Helsingissä ei ole olemassa käsitettä "halpa asunto" ja Kauniaisia emme jostain syystä edes kokeilleet.

Noh, asia ei ole kummallekaan ajankohtainen. Ihan vain spekulatiivista keskustelua. Sinällään - jos tuolle tielle lähtisi - kummallakin olisi edessä alkuun haastava vaihe. Ensin velkaa ja vain yksi asunto, jolloin riskit ovat suuremmat.

Itselleni aukeaisi, jos niin haluan, parin vuoden sisällä mahdollisuus ainakin kahden sijoitusasunnon hankkimiseen. En tiedä haluanko tuolle tielle lähteä, mutta asia on harkinnassa. Palaan tähän toisessa bloggauksessa.

o o o

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin* Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen.

Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €. Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

3 kommenttia:

  1. Jostain syystä Nordean iShares tarjous toimii yhä ja kulut olivat tänäänkin 0.

    VastaaPoista
  2. Toivo että ovat sinulle sitä ikuisesti :)

    VastaaPoista
  3. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta Haluan antaa teille todistuksen siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonilta. Sain 60000 euron lainan 2 prosentin korolla. HUOM: Se on luotettava ja aito. Jos olet kiinnostunut saamaan lainayhteyden EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

    VastaaPoista