UA-52254593-1

23.8.2017

Jälleen pienimuotoisesti ostoksilla: Omega Healtcare Investors

Ostin tuossa runsas viikko sitten kuusi osaketta lisää Omega Healtcare Investorisia hintaan 30,01 dollaria osakkeelta. Kokonaisomistukseni on nyt 102 osaketta, miinuksella vajaat 10 % (pitkälti valuuttakurssien seurauksena).

Omega on suosikkejani. Yritys omistaa hoivatiloja eri puolilla pääosin Yhdysvaltoja. Pitkään ajattelin, että kyseessä on turvallinen suunta: vuokrasopimukset ovat kymmenien vuosien mittaisia. Vaan niin Yhdysvaltain sisäpolitiikka vaikuttaa myös tähän suuntaan, jos Obamacarea kaadetaan ja julkista rahaa satsataan hoivasuuntaan vähemmän, voivat nuo pitkäaikaiset vuokralaiset mennä konkurssiin. Silloin ei pitkäaikainen vuokrasopimus auta.


Yllä on kuva siitä, missä päin yritys toimii. Kuva on vanhasta bloggauksestani ehkä vuoden takaa, en nyt rupea uudempia kaivamaan. Aiempia bloggauksiani Omegasta muuten löytyy täältä.

Sitten onnelliseen suuntaan. Omega maksaa hyvää osinkoa, ja on nostanut sitä tasaiseen tahtiin. Osinko on tällä hetkellä 64 senttiä osakkeelta, ja se maksetaan neljästi vuodessa. Allekirjoittaneen tapauksessa se merkitsee 65 dollarin osinkoa neljästi vuodessa.

Aion Omegan suhteen toimia niin kuin olen toiminut jo pitkään. Ostan jos kurssit niiaavat kunnolla. Jos eivät, niin sitten en osta.

3 kommenttia:

 1. Äläpäs nyt kaikkea omegaa osta että myös minulle jää :D

  VastaaPoista
 2. Pitäisi tosiaan ostaa miinukset pois ;)

  VastaaPoista
 3. Jos kurssit kovasti tippuvat, tekee pahaa ostaa, kun ajattelee, että alamäessä ollaan. Mikä voi pitää paikkansa, jos kyseessä on alamäki. Mutta jos on heilahteu, on se oikein järkevää.

  Ja kun kurssit nousevat, tekee pahaa ostaa, kun aiemmin sai halvemmalla.

  Jänniä ovat nämä tuntemukset sijoittaessa.

  VastaaPoista