UA-52254593-1

15.8.2017

Ostoksilla: UPM Kymmene

Kävin viime viikon lopulla pienimuotoisesti ostoksilla. UPM Kymmene julkaisi ihan mukiinmenevän vuosineljänneksen tulokset, ja siitä hyvästä osakekurssi tippui. Syy tähän on tietty perinteinen, toivottiin vielä parempaa.

Asetin sitten ostorajan vielä hitusen alaspäin, ja kurssi liukui hieman lisää. Ostin 10 osaketta hintaan 22,50 osakkeelta.

Kokonaismääräni UPM:mää on nyt 18 osaketta, eli en pääse isoimpien omistajien listalle. Keskiostohintani nousi hiukan 22,52 euroon (tuossa huomioidaan myös ostokulut).

Miksi sitten näin? Osin tässä on taustalla tilanne, että raha polttelee tilillä. Ei se nyt oikeasti polttele, mutta siis huomaan seuraavani ja miettiväni sopivia ostopaikkoja. Ja kun miettii ja etsii, niin taatusti myös löytää.

Suuremmassa kuvassa minulla on melkoinen luotto metsäteollisuuteen ja sen tulevaisuuteen. Puu on uusiutuva luonnonvara, ja puusta voi tehdä vähän kaikenmoista. Siinä on kiva olla mukana.

Lisäksi metsäteollisuus on konkreettista: olen minäkin mökillä pöllejä pilkkonut.

o o o

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin* Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen.

Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €. Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

2 kommenttia:

  1. UPM on mielenkiintoinen sijoituskohde kyllä, tekevät perinteisen puubisneksen ohella paljon kokeiluluontoista toimintaa jolla ajetaan yritystä eteenpäin ja etsitään mahdollisuuksia laajentua hieman omien rajojen ulkopuolelle.

    Ostin omat osakkeeni UPM:stä Brexitin jälkimainingeissa jolloin sain mukavan vajaan 17€ hinnan per osake. Tällä hetkellä kun tuottosarakkeessa komeilee salkun ainut yli +30% tuottolukema niin en ole raaskinut ostaa lisää, psykologiset tekijät sijoittamisessa ovat jänniä. Järjellä kun ajattelee niin nimenomaan noita parhaiten pitkässä juoksussa arvoaan nostaneita kannattaisi hamstrata lisää :D

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä nuo psykologiset seikat ovat jänniä. Ja vaikka kuinka ne tiedostaa, niin taustalla vaikuttavat silti.

    Mutta itse asiasta. Puu on uusiutuva luonnonvara, ja esimerkiksi pakkausmateriaalin puollela voi olla, että tulossa on vaikka mitä innovaatiota. Pidän siitä, että yritys on kova, eikä vain käperrytä tehostamaan sitä, mitä on aiemminkin tehty.

    VastaaPoista