UA-52254593-1

13.8.2017

Vielä pari viikkoa Nordnetin 0,99 eurolla kotimaisia osakkeita -tarjousta jäljellä

Elokuu kääntyy pian jälkimmäiselle puoliskolleen, ja sääkin alkaa olla syksyinen. Valitettavasti.

Osakekursseissa on lievää alakuloa. Osin koska ennätyksellisten lukujen jälkeen ei tilanne usein tasaantuu, osin ehkä koska pari teini-ikäänsä elävää tyyppiä uhkailee toisiaan ydinaseilla. Tai mistäs sitä tietää.

Monille uusille tai vanhoille sijoittajille tämän Nordnetin* tarjouksen viimeiset viikot voivat tulla sopivaan aikaa. Kivempaa se on ostaa hieman halvemmalla kuin kalliimmalla, ainakin omasta mielestäni. Ja välityspalkkiotkin ovat kohtuullisemmat. Tosin putoavaan kurssiin ostaminen on jotenkin hankalaa, minulla meni pari vuotta ennen kuin sisäistin sen edut niin hyvin, ettei enää ahdistanut. Bloggasin muuten aiheesta huhtikuussa.

Jännää nähdä, mitä Nordnet tekee seuraavaksi, eli pienennetäänkö pienien osakeostosten välityspalkkioita pysyvästi. Sinällään Nordnet on perinteisiin kivihalkapankkeihin verrattuna osakekaupoissa halvahko, muttei esimerkiksi pienissä ostoissa enää halvin. Toki heiltä löytyy omia sisäänheittotuotteita, kuten pohjoismaiset kuluttomat indeksirahastot, sekä mahdollisuus ostaa valittuja ETF:fiä kerran kuussa kuluitta.

Elämme jännittäviä aikoja. Tosin olen omasta mielestäni elänyt aina jännittäviä aikoja. Ja koko ihmiskuntakin on noin kokenut elävänsä teknologian huippuhetkeä jo 1800-luvun lopulta asti. Että emme me ehkä sittenkään elä jännittäviä aikoja, vaan ihan tavallisia.

o o o

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin* Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen.

Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €. Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

3 kommenttia:

 1. Saako tiedustella minkä suuruisia affiliate palkkiota Nordnet maksaa ja miten niihin voi liittyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki kysellä :)

   Kuvio menee siten, että ensin kirjautuu sivuston ylläpitäjäksi johonkin Affiliate-systeemiin: Adtracker, Tradetracker jne.

   Sitten hakee ohjelmaa (osa mainostajista kai tsekkaa, että mille sivuille tulisi mainoksia). Sitten voi käyttää työkaluja bannereihin tai tekstimainoksiin.

   Tilanteesta riippuen rahaa voi bloggari saada eri asioista. Nordnetillä on joko, että joku uusi asiakas kirjautuu, tai kirjautuu ja siirtää myös rahaa. Liidistä maksetaan jokin päälle 15 euroa kappaleelta.

   Itse sain jonkin 600 euroa viime vuonna Affiliate-tuloja. Se on paljon tai vähän, riippuen siitä miten asiaa tarkastelee. Osalla summissa on kai nolla perässä.

   Talouspuolella koen ongelmaksi, että suurin osa talousaiheisista mainostajista on pikavippimainostajia. Niistä en pidä, joten keskityn vaan Nordnetin kaltaisiin asiallisiin yrityksiin.

   Poista
 2. Olet itsekin käyttänyt kampanjaa hyödyksi. Toivon mukaan pitävät hinnoittelun tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista