UA-52254593-1

19.8.2017

Ostoksilla: Weyerhauser, koska metsän omistaminen on kivaa

Yhdysvaltain pörssit ovat olleet lievässä laskussa, kuroteltuaan tosin ensin kaikkien aikojen huippua. Lisäksi dollarin kurssi suhteessa euroon on heikentynyt. Tuon seurauksena dollariosakkeita voi ostaa halvemmalla (jos vaihtaa valuutan ostaessa), tosin vastaparina dollariosingot ovat pienempiä euroon nähden.

Vajaa viikko sitten haaviin tarttui Weyerhauser. Ostin kuusi osaketta dollarihintaan 32,01 osakkeelta. Kokonaispottini Weyerhauseria on nyt 45 osaketta, euroarvoltaan vajaat 1200 euroa.

Kyseessä on amerikkalainen “Metsä-REIT”, joka omistaa Uudenmaan verran metsää eri puolilla Amerikkaa. Ideana on sekä myydä puuta, että myös tyyliin myydä mökkitontteja jne. Täältä yrityksen kotisivuille ja tästä aiempiin bloggauksiini Weuerhauserista.

Päädyin puolispontaaniin ostamiseen, kun ostohintani painui negatiivisen puolelle. Yritän nyt kuitenkin malttaa itseäni, esimerkiksi Weyerhauseria ostin viime talvena kokonaisen sarjan kurssin liukuessa, ja alimman ostohintani alle mennään vasta, jos kurssi tippuu vielä kymmenisen prosenttia.

Riski on, että innostun käyttämään käteisvarani saman tien, kun kurssit vähän laskevat. Kun kerran suunnitelman tekee, kannattaa sitä myös noudattaa.

Mutta tämän ostoksen annan heti itselleni anteeksi, koska pidän metsästä. Sitä on kiva omistaa, suoraan tai yritysten kautta.

o o o

Kuukausisäästä rahastoihin ja ETF:iin* Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen.

Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €. Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti