UA-52254593-1

9.8.2017

Syksyn aloitus: ostin Global X Superdividendiä

Ensimmäistä kertaa miltei kuukauteen kävin viime viikolla ostoksilla. Ostin 9 kappaletta Global X Superdividendiä hintaan 21,65 dollaria per osake. Eli siis taas tuollainen 160 euron miniostos.

Tämä menee spontaanin oston puolelle. Kyseisen ETF:n kurssi sahaa melko lailla paikallaan - koska se maksaa osinkoja ulos koko ajan niin paljon kuin pystyy. Ja kun dollari on heikentynyt suhteessa euroon (ja Nordeassa valuutta vaihtuu kun ostan), ajattelin hieman improvisoida.

Järkevää? Luultavasti ei. Tuliko hyvä mieli? Kyllä tuli.

Olen melko hyvä noudattamaan itselleni laatimia ostorajoja ja listoja. Mutta tämänkaltaisissa tilanteissa on ihan mukavaa joskus poiketa kriteereistäni ja toteuttaa pieniä spontaaneja ostoja. Vähän sama kuin ostaisi lakupatukan kaupan kassalla.


Otetaan loppuun vielä kuvio ETF:n kurssihistoriasta Nordnetin* sivuilta. Aika tasaista on. Huomioikaa muuten, että graafin alaraja on 15 dollarissa - ei nollassa.

Osingot ovat se syy miksi tätä ETF:fää omistan. Osinko on tällä hetkellä vajaata seitsemää prosenttia, ja se maksetaan kuukausittain.

o o o

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa. En kyllä vielä tiedä mitä kaikkea klikkauksen jälkeen pitää tehdä että raha vaihtaisi omistajaa.

7 kommenttia:

 1. Miten näiden tämän ETF:n verotus menee? Sujuuko kaikki automaattisesti Nordnetin kautta, ja itse voi keskittyä nauttimaan osakkeista, vai tarvitseeko näiden kanssa kikkailla papereiden kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tavalla kuin muidenkin pörssinoteerattujen jenkkilappujen kanssa. 15% lähtee automaattisesti jenkkilän veroa ja loput osinkoverot sitten kun verotus Suomessa valmistuu.

   Poista
 2. Millä tickerillä tuo Global X löytyy? Kokeilin mielestäni kaikkia mahdollisia komboja rahasto haussa mutta ei onnannut.

  VastaaPoista
 3. Pikkaisen kävin lasten kanssa ulkoilemassa viimeisen lomapäivän kunniaksi, ja heti syntyy keskustelua! Ja vielä selaista, että vastauksetkin ovat mukana.

  ETF:fät häviävät osakkeiden "verotuksellisesti" muutaman prosentin verran, veroja menee 30 % mukaan eikä olisikos ollut 26,75 % mukaisesti.

  Ja kun jenkkituotteesta on kyse, 15 % lähtee sinne, ja loput sitten Suomeen.

  VastaaPoista
 4. Siirrytkö kohta taas ostamaan Nordealla kun Nordnet kampanja loppuu? Saiko siellä sen dollaritilin avattua ja liitettyä arvo-osuustiliin?

  VastaaPoista
 5. Tuo on ollut minulla tsekattavien listalla, mutta olen laiskotellut. Ideana olisi, koska turhaan tulee valuutanvaihtokuluja.

  Ja ostan tosiaan Nordealla. En ole Nordnetillä tässä välissäkään ostanut, ero on niin pieni, että "pidän munat yhdessä korissa"

  VastaaPoista