UA-52254593-1

31.3.2019

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 4/2019: Maaliskuu oli helmikuun veli

Huomenta. Sopivasti sattuvan viikonvaihteen ansiosta pääsen raportoimaan sijoitusten ja varallisuuden tilanteesta jo ennen kuun vaihdetta. Joten, tervetuloa allekirjoittaneen sijoitusvarallisuuden ja ylipäätänsä varallisuuden pariin.


Ja sitten suoraan asiaan. Sijoitusvarallisuuteni on tällä hetkellä 73545 euroa. Se on jonkin verran päälle 1800 euroa enemmän kuin kuukautta aiemmin.

Euroja olen sijoittanut vajaat 51 000 euroa, ja tuottopuolella on vajaat 23 000 euroa.


Tämä on sitten graafi viimeisen kuukauden muutoksesta. Tasainen jo mainittu 1800 euron hyppäys. Kuukauden aikana sijoitin lisää euroja hitusen alle 500 euroa, eli tuottopuolella on noin 1300 euroa.


Kokonaisvarallisuusgraafini ovat niin ikään aika tasaisia, mutta kyllä tuossa jo jonkinmoista suuntaa näkyy. Viime vuoden lopun hyppäys oli seurausta siitä, kun sain ostaa osaomistusasuntoni 20 vuoden takaisella loppuhinnalla. Näihin graafeihin lasken kodin arvon kuitenkin sen mukaan, mitä siitä nyt ainakin saisi, jos kodin myisi.

Varat kasvavat pikku hiljaa. Se merkitsee käytännössä sijoisvarallisuuden kasvua ja säästötileillä olevia euroja. Niiden määrä on kasvanut sitten marraskuun lopun.

Velka taas merkitsee kahden lainan tasaista lyhenemistä. Joka kuukausi lainani lyhenevät noin 750 eurolla. Vuodessa siis noin 9000 eurolla.

Erotus ei nyt paljoa selittelyjä kaipaa. Ilahduttavaa on, että tuo keltainen erotus-viiva nousee mukavan jyrkässä kulmassa. Tällä tahdilla 300 000 euron raja olisi vastassa joskus loppuvuonna. Viimeisen viiden kuukauden aikana varallisuuteni on kasvanut 12 000 eurolla.


Loppuun kuvioista mielestäni kiinnostavin. Viimeisen kuukauden muutos, osiksi purettuna. Velat lyhenivät 757 eurolla, sijoitusvarallisuuden arvo on 1840 euroa suurempi kuin aiemmin, ja säästötileille kertyi 300 euroa enemmän. Kaikkineen siis plussaa tuli kuun aikana hieman alle 2900 euroa.

Ensi kuussa tullee pieni notkahdus. Elämä vie minut ja yhden lapsista Atlantin taakse yhdeksäksi yöksi. Hotelli ja lennot on maksettu, mutta veikkaan, että tonni pari voi mennä säästötilien puolelta. Mutta miksipäs sitä säästäisi, jos ei ikinä tekisi mitään niillä säästöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti