UA-52254593-1

27.3.2019

Rekrytoin Mikki Hiiren rinnalle Captain Marvelin

Oi noita tunteita, jotka sijottamiseen vaikuttavat. En edes ole erityisen tunteellinen ihminen. Tai siis olen kyllä tunteita kokeva ihminen, mutta tunnekuohuni eivät ole mitään verrattuna teineihin tai muihin tosi tunteikkaisiin tapauksiin.

Tuossa puolitoista kuukautta sitten nimittäin ostin kaksi osaketta Walt Dineytä. Jälleen tapani mukaisesti pieni avaus, ja ryhdyn ostamaan miinus -2 % välein hiukan lisää. Sitten Disneyn kurssi lähti pikku hiljaa tasaiseen nousuun.

No mitä ehdin ajatella tämän runsaan kuukauden aikana. "Nyt se kurssi nousee ikuisesti." "Olen menettänyt kaikkien aikojen sijoitussaumani." "Olisi kannattanut ostaa kerralla niin paljon kuin nyt vain saisi irti." Ja tuonsuuntaista.

Sitten tuli ihan pienenpieni parin päivän alamäki, ja ostin kaksi uutta osaketta Disneytä 107,74 dollarilla.

Huomaan, että minä tarvitsen sijoittajana tuekseni excelin jossa on yritysten nimiä, lukuja ja värikoodeja. Oma fiilikseni on aina ihan pielessä. Niinpä etukäteen päätetty malli tuo tullessaan parempia tuloksia.

Tosin, saatan silti alkaa ostamaan ihan vääriä yrityksiä ihan väärään aikaan. Mutta koska ostan alkuun vain vähän ja sitten lisää kun kurssi sahaa, lieventää se tuota omaa tyhmyyttäni ainakin vähän.

Tarinan lopuksi tarinan alkuun. Kävin viikonloppuna katsomassa Captain Marvelin. Ihan kivaa seikkailuhenkistä supersankarirymistelyä humoristisella otteella, osa uudemmista supersankarielokuvista on ihan liian vakavia. Tosin lentävät ja kaikkeen pystyvät sankarit ovat minusta vähän tylsiä.

No mutta, minä en muistanut siellä teatterissa itselleni äänettä todeta, että hyvä palkolliset. Antakaa mennä. Minulla olette töissä. Tehkää niitä box office -hittejä.

4 kommenttia:

 1. Aika hyvin jos onnistuit ostamaan 107.24$ hintaan, etenkin kun avoimessa kaupankäynnissä tuohon hintaan ei saanut kukaan ostettua.

  VastaaPoista
 2. Oikeassa olet, kiitos vinkistä. Se ostohinta oli 107,74 dollaria. Korjasin tämän blogitekstiin.

  Tyhmä typovirhe.

  VastaaPoista
 3. Nappasin itse tänään tuttua Nordeaa lisäerän, osinkodippi tuntui niin helkkarin rajulta ja oltiin jo ennen sitä aika alhaalla esim. p/b-luvulla mitattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen miettinyt, että tulisiko ostaa taas hieman lisää Nordeaa. Pitää varoa ettei osta vain koska saa aiempaa halvemmalla, mutta on tuossa muutakin perustetta kuin vain tuo.

   Poista