UA-52254593-1

23.3.2019

Ostin ketsuppitehtaan

Olipa kerran muutama viikko sitten. Olen pikku hiljaa kääntänyt sijoittajankatsettani kulutussuuntaan. Monet omistukseni ovat kiinteistöjä, tekniikkaa jne. Kuluttajatuotteiden puolella minulla on ollut hiljaisempaa.

Jenkkijätti Kraft Heinzia olen katsellut "sillä silmällä" jo pitkään. Iso jätti on jos nyt ei ongelmissa, niin kannattavuuteen nähden huonolla tiellä. Kurssi on tasaisesti laskenut. Mutta älkää uskoko minua, uskokaa Googlen hakutulosten kurssigraafia.


Nyt näytän kurssianalyytikkokykyni 30 sekunnissa. Kurssi on laskenut jo kaksi vuotta putkeen. Tänä vuonna on tullut bonusnotkahdus. Ei voi tietää onko lasku tässä.

On miten on, ajattelin kiinnittyä kiinni ketsuppipurkkiin. Niinpä olen viime viikkoina ostanut seuraavasti:
 • Kuusi osaketta hintaan 33,04 dollaria.
 • Toiset kuusi osaketta hintaan 32,38 dollaria.
 • Ja vielä seitsemän osaketta hintaan 31,66 dollaria.
Kokonaisomistukseni on siis euroina vasta vajaa 600 euroa. Nyt sitten ostan lisää ja lisää (jos ja kun kurssi laskee), toivoen, että kyseessä on kuoppa eikä rotkon reuna.

7 kommenttia:

 1. Tase täynnä ilmaa ja velkaa. Vapaa kassavirta ei kykene tällä hetkellä maksamaan edes leikattua osinkoa. En koskisi KHC:n pitkällä tikullakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taasen kosken, mutta aika pienillä tikuilla ei eurosummilla. Huomaan, että koen mieltymystä isoihin ja joskus ykköskaliiberin yrityksiin joilla nyt menee huonommin.

   Poista
 2. Tällä hetkellä tosiaan Kraft Heinzin tulos ei kata edes nykyistä leikattua osinkoa. Ja muutenkin suosittelen tekemään hieman enemmän tutkimusta sijoituksista, koska Patriotsin omistaja Kraft ei ole missään liitoksissa Kraft-Heinziin. Kraft Foods ja Kraft Group, jonka Robert Kraft omistaa ovat kaksi eri asiaa ja toimivat aivan eri aloilla.

  Suurin Kraft-Heinzin omistajahan on Buffetin Berkshire Hathway ja toiseksi suurin 3G, jonka kanssa Berkshire yhdistivät Heinzin ja Kraft Foodsin ja listasivat sen yhdessä takaisin pörssiin.

  Kirjoittelin itsekin Kraft Heinzista vähän aikaa sitten, kun olen sitä vuosia jo seurannut (ja tosi lähellä ollut ostaa monta kertaa). Mielestäni arvostus on nyt suunnilleen kohdallaan, mutta osinko edelleen vähän liian korkea. Itselleni johdon pitää vaihtua ennen kuin itse kosken kyseiseen firmaan, koska johton on osoittanut pelkkää epäpätevyyttä Kraft-Heinzin lyhyen pörssiuran aikana.

  https://omavaraisuushaaste.com/20-korkeimman-osinkotuoton-osaketta-suomesta-vuonna-2019/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Nolo virhe minulta. Hassuinta on, että olen tuon kyllä tiennyt tuon Kraft-Kraft -jutun, kun vuosia sitten tuosta yrityksestä luin. Olen vain unohtanut.

   Mutta kaikille tiedoksi. Poikkeuksellisesti poistin tämän pätkän blogistani, kun se oli ihan huuhaata:

   "Kevennyksenä. Suurin omistaja Robert Kraft on minulle tuttu New England Patriosin omistajana (amerikkalaista jalkapalloa, voittaa aina vaikka aina toivon, ettei voita). Nyt tämä charmantti herrasmies oli sitten käynyt Floridassa sellaisessa poliisin tarkkailemassa hieromalaitoksessa jossa tehtiin myös muuta kuin hierottiin. Taustalla kaiketi ihmiskauppaa.   Asia on vielä auki ja oikeudessa, joten syytetty on hän vasta. Täällä lisää, jos kiinnostaa lukea oikeudenkäynnistä.   Noh, tuo kuvio on auki. Uusin kurssilasku alkoi noilla hetkillä. En tiedä onko asialla yhteys, mutta ainakaan yrityksen kannattavuuteen keulahahmon toilailut tuskin vaikuttavat."

   Poista
  2. Sen verran tosin tiedoksi, että katson kyllä perustalouslukuja (P/E, velka, tuottoprosentti, osingonjakoprosentti jne.). En voi sanoa että kunnollisia analyysejä tekisin, mutta ostan sikoja korkeintaan reikäisistä säkeistä.

   Olen kuitenkin valinnut, etten täällä blogissa paljoa muuta kuin kerro fiiliksistäni. Tiedostan, ettei minulla kuitenkaan ole aikaa perehtyä kunnolla, ja fiilispohjaiset muka-analyysit olisivat vain yleistä kiusantekoa.

   Olen muuten tuota bloggaustasi aikoinaan lukenut. Se oli yksi impulsseista miksi aloin taas katsomaan Kraft Heinzin suuntaan.

   Poista
  3. Jep, ihan ymmärrettävää että välillä noita ajatuspieruja sattuu (itselleni sattuu kanssa välillä kirjoituksissa, joten tuttu juttu :D).

   En tiedä onko hyvä juttu, että kirjoitukseni sai kiinnostumaan Kraft Heinzista, haha. Mutta tosiaan on se edelleen itsellänikin jatkuvalla seurantalistallani, mutta olen uskoni menettänyt nykyiseen johtoon täysin, joten sen vaihtumista odotellessa.

   Poista
  4. Ei hätää. Kirjoituksesi vain alleviivasi asiaa, jota olen ennenkin pohtinut.

   Bloggaan usein illan pimetessä tai aamun sarastaessa, kun on tilaisuus. Olen nopea kirjoittamaan.

   Jos jää miettimään asiaan palaamista, niin sitten tarttee käyttää enemmän aikaa. Joten tykkään kirjoittaa ja julkaista ihan saman tien.

   Mutta tuo pitää sisällään sitten riskin, että tulee aika helppoja virheitä. Mutta toisaalta, oma blogi, oma lupa :)

   Poista