UA-52254593-1

5.12.2018

Vinkit tarpeen: löytyykö jostain amerikkalaisten yritysten yhtiökokouskalenteria?


Nyt ovat vinkit tarpeen. Ensi vuosi vie minut ja lapsukaisen Atlantin yli, ainakin New Yorkiin. Joskus on nimittäin aika myös käyttää varallisuutta, eikä vain kerryttää sitä.

Tähän liittyen olen kuitenkin tuumannut, että kaikenmoisen muun kulttuurikokemuksen lisäksi voisi käydä jonkun amerikkalaisen yrityksen yhtiökokouksessa. Reissu lienee ohjelmassa ennen kesälomia, joka on vilkasta yhtiökokousaikaa.

Bonuksena voisi jonkun pienen siivun lentolipuista laittaa verotuksessa pääomatuloihin liittyviin menoihin. Ei nyt kovinkaan suurta osaa, kun en nyt ihan sijoittamiseen liittyvällä matkalla ole.

Mutta tässä kohden on ongelma. Mistäs minä löydän jonkun kiinnostavan yrityksen jolla olisi yhtiökokous sopivaan aikaan? Jos yhtään potentiaalinen firma löytyy, sitten ostan sitä äkkiä satasella ja kävelen kokoukseen mukaan.

Tietääkö joku löytyykö jonkinmoista kalenteria tai listausta jossa olisi tieto sekä yrityksien yhtiökokouksien ajoista että -paikoista. Kyllähän tuolla firmoja riittää, taatusti kiinnostaviakin, mutta pitäisi saada jonkinmoista listaa jota lähteä käymään läpi.

o o o

Photo by Colton Duke on Unsplash

2 kommenttia:

  1. Ideana hyvä ja mielenkiintoinen. Olen itsekin miettinyt asiaa ulkomaanmatka+yhtiökokous. Mutta ehkä ensin helpompana versiona ja lento esim vaan Eurooppaan.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa huomioida, että ulkomaiset osakkeet eivät ole sinun nimissä, vaan ne ovat hallintarekistereissä, joten yhtiökokouksiin osallistuminen vaatii osakkeiden väliaikaisen rekisteröinnin nimiisi välittäjän toimesta. Esimerkiksi Nordnet ei tätä byrokratiaa halua tehdä: https://www.nordnet.fi/asiakaspalvelu/alkaa/kaupankaynti-ja-arvopaperit/ulkomaille-sijoittaminen.html#yhtiokokoukset

    VastaaPoista