UA-52254593-1

15.12.2018

Ostoksilla: Amerikkalaista tietoliikennettä ja jenkkifutisstadionia

Myönnettäköön, syyllistyin klikkijournalismiin. Pahoittelut. Ostin näet viikolla hieman lisää amerikkalaista tietoliikenne (ja kaikenlaista muuta tekevää) jättiä AT&T:tä, 7 osaketta hintaa 29,89 dollaria kappaleelta. Hinta notkahti sen verran, että ostorajani osui kohdilleen.

Jenkkifutisstadion-klikinkalastelu tuli mukaan koska seuraan urheilua. Dallas Cowboys (amerikkalainen jalkapallo, jossain oli, että urheiluseuroista taloudellisesti suurin brändiarvo maailmassa) pelaa kotiottelunsa AT&T stadionilla.

Olen ostanut AT&T:tä ensimmäisen kerran yhden sarjan viime vuonna, ja toisen satsin (useassa erässä) viime kevät-kesän aikana. Nyt sitten oli taas oston aika.

Vaan koska ostoni ovat pieniä, niin kokonaissummakaan ei ole hurja. Omistan nyt 76 osaketta joiden keskiostohinta on 33,93. Eli kokonaisarvo nyt 2030 euroa, miinusta runsaat 200 euroa.

Miksi nyt ostoksilla? Lyhykäisyydessään: koska ostoraja tuli kohdalle. Isommassa kuvassa ei tässä nyt mitään dramaattista sitten viime kerran kun ostin. Samat ongelmat ja saman mahdollisuudet.

Yleisesti toteaisin, että laskevaan kurssiin ostaminen toimii firmoissa, joiden arvo tippuu ja sitten nousee. Kun huomioi sen, että keskiostohinta painuu alaspäin, ja osinkoja tulee, niin kuoppa alkaa täyttyä. Esimerkiksi AT&T:ltä olen ehtinyt saada verojen jälkeen osinkoa 150 euroa, eli aika lähellä nollatilannetta olen.

4 kommenttia:

 1. Taitaapa irrota seuraava varsin mukava 0,51 dollarin kvartaaliosinko tammikuussa ja maksuun helmikuussa, jos oikein muistan...

  VastaaPoista
 2. AT&T tosiaan korotti taas osinkoaan 0,50 dollarista 0,51 dollariin. Ei se nyt paljoa lisää tuo, mutta vähän kuitenkin.

  Jos AT&T onnistuu säilyttämään osinkotasonsa, niin aika hyvää osinkotuoton on tulossa suhteessa ostohintaan.

  VastaaPoista
 3. Nyt en malttanut odotella lisälaskua, otin ensimmäisen erän Weyerhaeuseria salkkuun. 57 kpl hintaan 23,58. Ensi vuodesta voi tulla vaikea, mutta uskon tuollaisen jättiläisen pärjäävän pitkässä salkussa ihan ok. Ja lisätään muutama erä, jos menee alle 20 dollarin tason. Sinullahan noita oli muistaakseni jo pidemmältä aikaa pikkuerissä osteltuna?

  VastaaPoista
 4. Kyllä, on Weuerhaeuseria salkussa. Ehkä 1400 euron edestä tai jotain. Miinuksella ovat, tosin eivät niin pahasti kun olen ostanut laskevaan kurssiin.

  Itsekin mietin lisäostoja. On juu ongelmia, mutta näkyy ainakin jo merkittävästi hinnassa. Plus metsän ja maan omistaminen on luonteeltaan vakaata.

  Lisäksi olen aikaa lailla varma, että juuri puu(kuitu) on se muovin korvaaja, joka sitten tuottaa iloa jos omistaa puuta.

  VastaaPoista