UA-52254593-1

24.11.2018

Paluu indeksiostojen maailmaan

Aikoinaan innostuin indeksisijoittamisesta. Sijoitin kuukausittain Nordnetin* kautta. Se oli kivaa. Sitten innostuin suorasta osakesijoittamisesta (joka tuntui konkreettisemmalta ja oli vielä kivempaa), ja indeksipuoli jäi hitusen paitsioon. Kunnes koitti tämä kesä.

Oivalsin näet tuossa jossain vaiheessa kesän jälkeen, että jo joskus muutamalla tuhannella eurolla ostamani Afrikka ETF oli jonkun päälle 10 % miinuksella. Se oli aika paljon, ottaen huomioon, että joskus viime vuodenvaihteessa lukema oli jotain +20 %.

Muistelin vanhaa bloggaustani aaltoilevasta ostotekniikasta. Joskus viriilissä nuoruudessani (eli kaksi ja puoli vuotta sitten) ostin indeksejä painottaen kurssia. Eli jos ostokseni olivat miinuksella, ostin enemmän. Ja kun plussalla, niin vähemmän. Bloggaus sen hetken tilanteesta löytyy täältä.

Kävin sitten siirtämässä jonkun 600 euroa Nordnettiin*, ja säädin kaksi ostosta.

  • 120 eurolla kuussa Xtrackers MSCI Africa Top 50 Swap UCITS ETF:fää. Eli 50 suurta afrikkalaista tai Afrikassa pääosin operoivaa yritystä.
  • 60 eurolla kuussa Nordnet superrahasto Ruotsia.
Noita nyt lähtee ostoon kerran kuussa, olisikos ollut aina kuun viides päivä.

Minulle tämä on tavallaan paluu aiempaan. Oikeasti on vaan pirun fiksua ostaa indeksiä - omien osakevalintojeni tuotto vaikuttaa olevan aina pienempi kuin samaan aikaan hankittujen indeksirahastojen. Pikkaisen oikein pakotan itseni olemaan tekemättä valintoja.

o o o

* Merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä, joiden klikkaamisesta tämän blogin ylläpitäjälle voidaan maksaa, käsittääkseni jos kirjautuu uutena asiakkaana sisään ja ryhtyy sijoittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti