UA-52254593-1

4.11.2018

Sijoitusten ja varallisuuden välikatsaus 11/2018: sijoituksista haihtui 5000 euroa

Tervepä terve. Se on uusi kuukausi, ja siis uuden välikatsauksen aika. Ja nyt onkin kerrottavaa. Aloitetaan kuvalla.


Ensimmäinen kuva on sellainen jota olen jo pyörittänyt vuosia. Sinisellä on se eurosumma jonka olen sijoittanut, ja punaisella on varallisuuden muutos. Eli se summa minkä verran on enemmän arvoa kuin mitä olen pajatsoon työntänyt.

Noh, tässä kuussa sijoitusvarallisuuteni tippui 69 600 eurosta 66 600 euroon. Eli summa pieneni kolme tonnia. Eikä siinä vielä kaikki. Koska sijoitin kuun aikana lisää hitusen päälle 2000 euroa, käytännössä sijoitusvarallisuuteni notkahti noin 5000 euroa. 

Sellaista sattuu. Jo nämä seuraavan kuun ensimmäiset päivät ovat tuoneet takaisin tonnin, pari. Salkkuni niiasi vajaan kymmenen prosenttia, joka on suunnilleen se mitä tässä yleensäkin mentiin alaspäin.


Tässä kuvassa sitten näkee tuon edelläkuvatun kuukausitasolla. Äkkiseltään näyttäisi, että tämä voisi olla sijoitushistoriani huonoin kuukausi. Kenties tuoton suhteen onkin. Mutta nuo alkupään luvut ovat kolmen kuukauden keskiarvoja. Eli esimerkiksi 2015 on voinut olla heikkoja kuukausia, mutta seuraava kuu on voinut nollata tilannetta.

Tosin silloin myös eurosummat olivat pienemmän. Joten enkähän tehnyt kuukausiennätykseni tässä ohessa.


Minkä verran kokonaisvarallisuuteni otti osumaa? Noh, ei paljoa. Kokonaisvarallisuuteni laski noin 1500 euroa.


Tässä on sitten varallisuuden muutos eriteltynä. Sijoituksista tuli miinusta noin 3000 euroa, sen sijaan velat pienenivät ja säästötileillekin laitoin hieman lisää.

Miten tästä eteenpäin?


Kohta menee laskelmat sekaisin. Saan pian ostaa loppuosan asuntoani, joten velat kasvavat. Samoin kasvaa varallisuus. Säästötileitä maksan varainsiirtoveroja ja lainanperustamiskuluja ja sen semmoisia.

Eli elän jänniä aikoja. Ensi ja seuraavan kerran jälkeen näkee mihin tilanne asettuu.

3 kommenttia:

 1. Se on se kokemuksen mukanaan tuoma hyvä puoli eli ei enää hetkahda ihan pienistä heilahteluista suuntaan, tai toiseenkaan...! Ja vielä pakko todeta, että hienot graafit ja käppyrät sinulla ;-) Terveisin, graafeista ja käppyröistä itsekin pitävä sijoittaja

  VastaaPoista
 2. Myönnettäköön, kyllä se nyt vähän tuntuu. Mutta vähän kuin päänsärky lääkkeiden jälkeen, sillä lailla taustalla.

  Kaikkeen tottuu. Lisäksi huomaan, että minua auttaa se, että plussaa on kuitenkin sen verran, että esimerkiksi nyt ainoastaan plussan etumerkki tippui.

  Mitäköhän tuntuisi jos koko salkku olisi jossain -50 %. Ehkä aika näyttää.

  VastaaPoista
 3. Mulla on nyt jonkun 3000-4000€ miinuksella sijoitettuun nähden kokonaisuutena (en nyt ilman kirjanpidon tutkintaa ota tarkemmin kantaa, kun tuli myyntien kautta tappioita alaskirjattua; pääomaa hetken kursseilla noin 48k€)Eiköhän se nouse kun sijoitushorisonttina on 30v+ :)

  VastaaPoista