UA-52254593-1

10.11.2018

Osinkojen välikatsaus 11/2018: ennätystasolla vaeltelen

Terve taas. Ajattelin tehdä osinkokatkatsauksen, kun siihen on hyvä syy. Laitanpa heti kuvan alle.


Kuvassa ovat osinkoni vuositasolla. Olen nyt 5 euroa korkeammassa summassa kuin 2016, joka on tähänastinen ennätysvuosi. Oikeasti tilanne on vähän parempi, sillä olen aina seurannut tilille tulevia osinkoja. 2016 osasta jenkkiosinkoja ei ollut veroja pidätetty etukäteen, nyt on. Tämä on siis lokakuun lopun tilanne.

Kun katsoo vuositason muutosta kuukausittain, niin ihan kivalta näyttää. Helmikuussa osinkoja tuli muutaman euron vähemmän kuin vuotta aiemmin. Toukokuussa tiputus oli melkoinen, mutta se selittyi lähinnä suomalaisten osinkojen osingonmaksupäivillä, jotka painottuivat huhtikuulle.

Muina kuukausina osingoissa on ollut nousua tasaiseen tahtiin, kuukausi kuukaudelta. Olen ostanut pikku hiljaa lisää osakkeita, ja osa yrityksistä on nostanut hieman osinkojaan. Kumpikin vaikuttaa, ja kokonaistulos positiivinen.

Loppuvuodelle riittää jännättävää. Olen 165 euron päässä 1500 euron rajapyykistä. Viime vuonna marras- ja joulukuu toivat osinkoja 144 euroa. Luultavasti en ihan tuohon yllä, mutta lähelle menee.

Taidan päättää jokaisen osinkopohdintani seuraavaan toteamukseen. Tasaisesti jaettuna nykyinen osinkosummani olisi 110 euroa kuussa. Se on jo ihan hyvin, ja sillä tekisi jo monia asioita. Aika onnellista.

Vaikken euroakaan enää lisää sijoittaisi, niin tuon kokoluokan summia voisin kerätä mahdollisesti lopun ikääni. Mahdollisesti viittaa siihen, että jos nyt en yhtään omistuksiani seuraisi, voisi tulla ikäviä yllätyksiä.

3 kommenttia:

 1. Satasella kuussa tekee jo vaikka mitä, mutta kahdella sadalla vielä enemmän joten ei muuta kuin ylöspäin vaan ;)

  VastaaPoista
 2. Omasta mielestäni jo kerran iltapäivästä kommentoin, mutta eihän täällä mitään näy. Joten palaan asiaan.

  Juu. Osinkokertymän seuraaminen on palkitsevaa. Yksi graafi näyttää että kokonaissumma on kuitenkin jo viiden tonnin tienoilla. Toinen graafi kertoo, että joka päivä tulee osinkoja jo sellaiset 3-4. Jonkun mielestä tuo on vähän, mutta minusta se on kyllä mukava lisä.

  Ei tuolla nyt ihan hengissä säilyisi, mutta lihaa (tai juustoa) leivän päälle.

  Saattaa muuten näkyä kirjoituksissani että olen 90-luvun laman nuoria. Enkä edes ole ikinä joutunut nälkää näkemään. Mutta silti.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää ja homma etenee! Pienistä puroista itsekin lähtenyt liikkeelle.

  VastaaPoista