UA-52254593-1

8.11.2018

Pikkaisen lisää amerikkalaista metsää: Weyerhaeuser


Viime viikon matalakursseilu toi vielä yhden oston josta en ole ehtinyt raportoimaan. Ostin 7 osaketta Weyerhaeuseria hintaan 27,22 dollaria. Merkittävä metsänomistaja amerikanmaalla, joka kaikenmoista metsällään tekee. REITti, eli toimii kiinteistönomistajien logiikalla ja pelisäännöillä.

Kokonaispottini tätä nimihirviötä on nyt 72 osaketta, arvoltaan noin 1700 euroa.

Vaikka yritys on ollut vähän nuhainen, niin ajattelin ostaa lisää jos kurssilasku jatkuu. Monilla muilla kurssi on nousussa, Weuerhaeuserin kurssi on jäänyt pyörimään tuonne 27 dollarin päälle. Katsotaan.

5 kommenttia:

 1. Taidan tempaista kohta itsekin isoa W:tä salkkuun. Oletko harkinnut hajautuksen vuoksi muita vastaavia, esim. Rayonier, Potlach, Catchmark?
  Aloitin itse Catchmarkilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt että hajautus tekisi hyvää. Etenkin kun siellä täällä on tullut mainintoja että ainakin Potlach olisi melko paljon paremmassa hapessa kuin Weyerhaeuser.

   Mutta en ole oikein ehtinyt tuumamaan. Lisäksi jemmarahani ovat puoliksi huvenneet kun olen ostanut asuntoa - kaikenmoisiin varainsiirtoveroihin jne. Ihan hyvä ettei kurssiromahdus jatkunut, että saan ehkä kassan taas täytettyä.

   Poista
 2. Itse olen tehnyt todella laajan katsauksen REIT kenttään ja käynyt lyhyesti myös W:n läpi, mutta päätynyt odottamaan rauhassa.
  Kiinnostavana "yhtymäkohtana" on katsoa mitä todella velkaisille Australialaisille REIT:teille kävi 2007-2009 ja miten ne ovat alentaneet sektorina velkaansa. Toki kyse on kiinteistöistä, mutta näissä kyse on paljon myös divident safety.sta, siitä miten hyvin velkataakan saa maksettua ja siitä miten paljon NAV on markkinahintaan.
  Minulle W on liian velkainen, sen pay-out ratio on liian piippuun vedettä ja sen NAV on liian korkea markkina-arvoon.
  Muuuutta ei olisi viimeinen kerta kun olen väärässä ;). Onnea sijoitukseen.

  VastaaPoista
 3. Jospa ensi vuoden puolella saataisiin kunnon alennusmyyntiä ja arvostukset vieläkin alemmas? Haen itse näistä lähinnä pientä lisämaustetta ja hajautusta salkkuun.

  VastaaPoista
 4. Weyerhaeuserin haaste on kieltämättä velka, niin kuin monen muunkin REITin. Oma haasteeni on, että perehdyn yrityksiin kerran, ja sitten päätän joko ostaa tai en. Mutten kyllä kovinkaan taajaan muista tehdä uusia harkintoja.

  Eli saatan ostaa jotain firmaa koska se oli joskus kohtuuhintainen ja mielestäny hyvä sijoitus :)

  VastaaPoista