UA-52254593-1

4.7.2018

Kahdesti täydennysostoksilla: autoja ja rakentamista

Eikös ollutkin mystinen otsikko? Oikein klikkijournalismia parhaimmillaan? No ei, oikeasti olen alkanyt väsymään otsikoihin kuten "Täydennysostoksilla: Lehto" ja vastaaviin. Joten pitää vähän irroitella.

Viime viikolla kurssit liikkuivat alaspäin. Se johti siihen, että ostorajani täyttyivät kahdessa tapauksessa.

Ostin Lehtoa 17 osaketta lisää hintaan 9,62 kappaleelta. Kurssi on laskenut hieman aaltoilevasti sen jälkeen kun aloin yritystä seuraamaan, joten ostorajani osuivat kohdalleen. Omistan nyt 99 osaketta, ja kokonaiarvo nyt siis alle tonnin tienoilla.

Ehkä hieman yllättäen Lehdon kurssi on noinkin sahaava. Tosin rakennusalan käänteestä puhutaan - ja juuri tästä syystä aloin Lehtoa ostamaankin. Eli että kun on epävarmaa, niin silloin teen kiinnityksiäni. Olen tällä hetkellä noin 10 % eli satasen miinuksella.

Lehdon suhteen linjani on selvä. Ostan jos hinta tippuu lisää. Jos kääntyy toiseen suuntaan, niin sitten otan taka-asennon ja seuraan mitä tapahtuu. Tässä muuten aiempia tekstejäni Lehdosta.

Kaksi muuta ostostani oli samaan suuntaan. Fordia ostin ensin 17 osaketta hintaan 11,52 ja sitten 18 osaketta hintaan 11,29. Iso jenkkijätti, P/E-luku matala ja mahdollisesti sekä toivottavasti suunta kääntymässä.

Myös Fordin suhteen olen tarkkailumoodissa, ja ostan tilanteen mukaan lisää jos kurssi vielä laskee. Täällä muuten tekstejäni Fordista.

4 kommenttia:

 1. Miksi teet ostoja noin pienissä erissä? Osakkeen hinnan laskiessa muutaman kymmenen senttiä hävitä kuitenkin ostotoimeksiannon välityspalkkossa sen summan, eikö?

  VastaaPoista
 2. Kahdesta syystä:

  (1) Se on kivaa, siis ostella tasaiseen tahtiin. Ja samalla tulee painettua keskihintaa alaspäin.

  (2) Nordealla (kuten myös käsittääkseni OP:lla) on prosentin välityspalkkiokatto. Eli en maksa suhteessa sen enempää ostanko satasella tai kahdeksallasadalla.

  Jos ostaisin yli tonnin kertaostoksia, minimihinta olisi pienempi kuin prosentin ja tilanne muuttuisi. Mutta silloin kävisin ostoksila aika lailla harvoin.

  VastaaPoista
 3. Lisäksi vielä. Minulla on jonkinmoisia laskelmia siitä, että tuo "pieniä määriä laskevaan kurssiin" vähintäänkin säästä välityspalkkioiden verran, ja kaikilla esimerkkitapauksillani aika paljon enemmän.

  Työlästä tietty kyllä, mutta se on tässä se harrastusosuus.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksesta. Täytyykin paremmin tutustua noihin pankkien välityspalkkioihin. Itselläni on ollut käsitys että ne ovat vielä kalliimpia kuin Nordnetissä, mutta taas tuli muistutus siitä ettei kannata olettaa vaan ottaa selvää :)

  VastaaPoista