UA-52254593-1

31.7.2018

Kauhomassa siellä suunnassa missä viime viikoilla muutoinkin: AT&T ja Ford

Jos joku alkaa tylsistymään bloggauksiini - joka on hyvin ymmärrettävää - niin ei hätää. Kesä on mennyt ulkona kävellessä ja pieniä ostoksia samoihin suuntiin tehdessä. Kiinnostavampaa pohdintaa on oven takana.

Sitä odotellessa lyhyesti tiedoksi viime viikon ostokseni. Ostin 7 osaketta AT&T:tä hintaan 30,39 dollaria ja ja 22 osaketta Fordia hintaan 9,96 dollaria. 

Kumpainenkin täsmälleen samoilla perusteilla kuin aiemminkin: osakkeen hinta on tippunut 2 % ja ostorajani on tullut vastaan. Tällä taktiikalla yritän ostaan ns. alamäen ajan. En tiedä milloin osakkeen hinta kääntyy, mutta jos ostan alamäessä, niin tulen ostaneeksi aina hitusen halvemmalla ja tulen painaneeksi keskihintaa alaspäin.

Edellämainituista AT&T:n kurssi on noussut melko vauhdikkaasti jonkun viitisen prosenttia. Mutta aaltoilu kuuluu asiaan.

AT&T:n kokonaisomistukseni on nykykurssilla vajaa 1900 euroa ja Fordin runsas 1100 euroa. Niin se sijoitusimperiumini kasvaa. Hitaasti mutta vääjäämättä hamuan omistukseeni koko maailman.

3 kommenttia:

 1. Oletko miettinyt miten yritysten tulokselle käy kun korot nousee? Kuinka pitkiä velkakirjoja Fordilla ja ATetTeellä on? Korkean velkaisuuden johdosta itse en sijoittaisi kumpaankaan yritykseen.

  VastaaPoista
 2. Olen noteerannut kummankin melko tuntuvan velkamäärän, tosin en osaa sanoa paljonko tulisi ja kannattaisi laittaa sille painoa.

  Etenin Ford on näistä kahdesta se, jonka osalta velan määrästä on mielestäni syytä olla kunnolla huolissaan. AT&T:llä on vakaa kassavirta joka antaa saumaa myös ajoittaiseen velanottoon.

  Kummassakin haen "kohtalainen yritys kohtalaiseen hintaan" -mallia. Etenkin Fordin suunnan tulisi kääntyä että olisi oikeasti olisi plussapuolen sijoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Tuo selittää hieman. Salkussa voi olla erilaatuisia yhtiöitä, mutta niitä hankkiessa pitää tosiaan koittaa ottaa huomioon hinta. Tää on varmaan ihan hyvä: "kohtalainen yritys kohtalaiseen hintaan" -malli.

   Poista