UA-52254593-1

22.7.2018

Monenmoisia keräyilyostoksia: tietoliikennettä, autoja ja kiinteistöjä

Näin kesällä ei oikein tule vietettyä aikaa koneella eikä sijoitusten parissa. Sen sijaan automaattiset ostotoimeksiantoni kyllä pyörivät. Ja yllättävän moni ostoraja onkin tullut vastaan. Listaan nyt pieniä (eli vajaan kahdensadan euron ostoksia) runsaalta viikolta.

Cityconia ostin kahdesti. Ensin 87 osaketta hintaan 1,780 ja perään 95 osaketta hintaan 1,726 euroa. Kurssilasku oli nopeahko kun yhtiö julkaisi sijoittajille pettymyksen tuottaneen osavuosikatsauksen. Tosin kurssi nousi myös nopeasti taas päälle 1,8 euron tason.

Minua vähän kummastuttaa tuollainen kurssisahaaminen. Päättäkää nyt kaikki maailman ihmiset että onko yrityksen arvo heikentynyt kun talousluvut ovat heikentyneet, vai eikö ole. Tosin tämmöisiin pieniin kuoppaostoksiin tuo sahaaminen antaa mahdollisuuden.

Fordin kurssi jatkaa myös alamäkeä. Se merkitsi minulle vielä yhtä lisäostosta: 21 osaketta kappalehintaan 10,61 dollaria.

En nyt oikein osaa Fordista sanoa mitään mitä en olisi aiemmin sanonut. Katsotaan miten yhtiön säästö- ja muutospyrkimyksissä käy. Lisäksi Trump voi sotkea vähän kaikkien bisneksiä nykivällä politiikalla, mutta ainakin yrittää suosia Fordin kaltaisia jenkkijättejä.

Käytännössä siis lisään vakaata pitkän linjan yritystä jota halvalla saa, toivoen, että toiminnan suunta (huononpaa) joko kääntyy tai lopettaa huonontumisen.

Fordin kokonaisomistukseni on nyt 111 osaketta, noin tuhannen euron potti. Yllättävän nopeasti Fordia on tullut ostettua. Tässä kohden olen myös tyytyväinen "osta pieniä eriä kurssin tippuessa" -metodiini, olisi ollut ärsyttävää jos olisin kuukausi sitten ostanut yli tonnilla ja sen jälkeen kurssi olisi vain laskenut.

Kolmas ostokseni on AT&T: 7 osaketta hintaan 31,31 dollaria. AT&T on niin ikään perinteinen jätti joka on ostellut itseään viihdealalle, kannattavuus ei nouse ja velkaantumisaste on ostosten seurauksena noussut. Toisaalta vakaata toimintaa, paljon kassavirtaa, hyvää osinkoa ja mahdollisuus parempiin vuosiin on olemassa.

Lisäksi tunnesyitä: kohta alkaa amerikkalaisen jalkapallon kausi, ja Dallasissa pelataan AT&T stadionilla. Minun mukaani nimetty!

3 kommenttia:

  1. Mitä kautta ostat pieniä potteja? Nordnetillä kulut ovat ilmeisesti aika kalliit.

    VastaaPoista
  2. Pahoittelut viiveestä. Olen ollut mökkeilemässä ja osan aikaa vielä alueella missä netti ei oikein pelitä. Eli lomaillut ihan kunnolla.

    Välittäjänä on tosiaan Nordea. Prosentin katto välityspalkkioilla, eli jos ostaa satasella niin maksaa euron. Malli muuttuu sitten kun tulee ylempi raja vastaan (tyyliin 8 euroa per ostos).

    OP:llä on käsittääkseni nykyään sama malli käytössä.

    VastaaPoista