UA-52254593-1

1.7.2018

Osinkojen välikatsaus 7/2018: kivasti nousua edelliseen vuoteen

Se on heinäkuu nyt. Ja lomatkin alkoivat. Loman kunniaksi tein sitä mitä teen myös ihan kaikkina muina aikoina vuodesta, eli seuraan talouteen liittyviä asioita. Joten saanko esitellä, osinkojen välikatsaus kesä-heinäkuun vaihteessa 2018.

Tässä kuvassa ovat osinkoni vertailussa, vuosina 2017 ja 2018. Tammi ja helmikuu menivät viimevuotisella tasolla. Maalis- ja huhtikuussa osinkojen kertyi päälle kolmannes enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Toukokuussa oli hiljaisempaa - käsittääkseni eräs suomalainen firma maksoi osinkojaan toukokuun sijan huhtikuussa - ja keskuussa olin taas edelle viime vuotta.

Kun katsoo samaa kumulatiivisesta, näkee, että edellä ollaan. Viime vuonna tässä vaiheessa oli kasassa parisataa euroa vähemmän kuin nyt, ja koko viime vuoden potti on enää sadan euron päässä.


Kolmannessa kuvassa on sitten koko vuositason potti avattuna. Täustalla on tosin hieman tilastoharhaa, vuosina 2015 ja 2016 omistin melko paljon yhdysvaltalaisia osakkeita joista joutui - kiitos kansainvälisen välittäjän - maksamaan veroa takautuvasti verotuksen yhteydessä. Muissa vuosissa seurattuna on tilille tulevien eurojen määrä. Eli luultavasti tuo 2016 olisi noin seuraavan vuoden tasolla ilman tuota verokuviota.

Mihin olen menossa?


Ostelen osakkeita pikku hiljaa pienissä erissä - kun rahaa on ja tuntuu, että johonkin suuntaan kannattaa satsata. Tämä seurauksena iso kuva meinaa hävitä näkösältä: omistan koko ajan hieman enemmän osakkeita, ja myös osinkomäärä kasvaa kivasti.

Olettaisin, että tänä vuonna 1200 euroa menee rikki varsin selkeästi. Se on jo jonkinmoinen välietappi, satanen kuussa. Se on jo ihan oikea summa euroja jolla voisi tehdä tarvittaessa kaikenlaisia asioita. Minä tosin aion vain sijoittaa ne eurot uusiksi, tasan niin pitkään kunnes ei voi tai ei tarvitse.

Osingot ovat mielestäni kivan konkreettinen osa sijoittamista.

2 kommenttia: