UA-52254593-1

17.7.2018

On kuuma ja tuli osteltua Fordia kahdesti

On kuuma. On kovin, kovin kuuma. On kiva retkeillä lasten kanssa. Kääntöpuolena on niin kuuma, ettei jaksa oikein seurata omaa sijoittamista. Ja nyt illallakin (ajastan tämän blogin huomisaamuun) on sen verta kuuma, että kesti hetki innostua.

Mutta kuuma tai ei, aiemmin säädetyt ostotoimeksiantoni pitävät kutinsa. Ostin viime viikon lopulla ja nyt tänään Fordia: ensin 19 osaketta kappalehintaan 11,09 dollaria, ja sitten 20 osaketta lisää kappalehinnalla 10,84 dollaria.

En ole paljoa ehtinyt katsoa mikä kurssia vaivaa. Mutten nyt ihan sokeakaan ole: ensimmäinen ostoraja tuli vastaan kun kauppasota uhkaa, ja tänään Ford sopi olisikos ollut 300 miljoonan dollarin korvauksista jostain viallisista aribag-jutuista. Muistaakseni. Olen joskus tuosta lukenut, enkä nyt vain jaksa ruveta googlaamaan sitä. Sovitaanko että korvaa jostain syystä jotain, ja sitten kurssi reagoi.

Ford-omistukseni on noussut yllättävän nopeasti 90 osakkeeseen. Kokonaisarvo on nyt päälle 830 euroa. Ei siis ole arvoltaan sijoituksistani kärjessä, mutta kasvussapa kuitenkin.

Sinällään Fordin P/E-luku on nyt alle kuuden ja osinkotuotto päälle viittä prosenttia.

Fordista on paha sanoa. Yhtiö uusii toimintaansa kovalla kädellä. Luopuu pikkuautoista, keskittyy jenkkisuunnassa pickuppeihin ja katumaastureihin. Paljon muutuu, ja yritys vaikuttaa vapaaehtoisesti pienentävän itseään tuoton perässä. Jos renesanssi onnistuu, se on hyvä asia. Mutta eipä sitä ikinä tiedä miten uudistukset onnistuvat.

Jälkikäteen sitten näkee mikä on seuraus. Tämä voi olla hyvä, huono tai ihan ok hetki hankkia Fordin osakkeita. Ja kuten aina, sen tietää sitten joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti