UA-52254593-1

21.4.2018

Kokonaisvarallisuuden välikatsaus 4/2018: Pikku hiljaa euroja kertyy

Välikatsausteni sarja jatkuu. Osinkokatsausta seurasi sijoitusvarallisuuskatsaus, ja nyt on aika huipentaa seurantani kokonaisvarallisuuden tarkasteluun vuoden ensimmäisen neljänneksen jäljiltä.


On siinä meillä informatiivinen kuva! Vaakaviivaa pullollaan.

Sininen viiva kertoo, että yhteenlaskettu omaisuuteni arvo on noin 364 000 euroa. Alin eli punainen viiva kertoo, että velkaa on 135 000 euroa, ja tuo välissä oleva ja onneksi nousussa oleva keltainen viiva kertoo siitä, erotus on tällä hetkellä 230 000 euroa. Sen verran - teoriassa - on enemmän varallisuutta kuin on velkaa.

Tuo teoriassa tulee siitä, että jos ryhtyisi asuntoa, mökkiä ja osakkeita myymään, niin tulisi vero- ja ties mitä seuraamuksia. Hyvä että 150 000 euroa päätyisi tilille asti. Ja sitten asuisin sillan alla tai kalliisti jonkun muun omistamassa asunnossa.


Tässä on sitten vähän informatiivisempi kuva. Kuvassa viimeisen kolmen kuukauden tosiasiallinen muutos "omaisuuslajeittain". Säästötileiltä otin 550 euroa vähemmän kuin viimeksi, eli niiden summat pienenivät. Sijoitusvarallisuus kasvoi päälle 2000 eurolla, ja lainat lyhenivät vajaalla 1900 eurolla.

Lopputulema on siis, että kolmen kuukauden aikana varallisuuteni kasvoi melko tarkkaan 3500 eurolla. Kuukaudessa miltei 1200 eurolla. Ihan ok.

o o o

Loppuun on pakko herätellä itseäni. Alkuvuodesta tuli hieman ekstramenoja liittyen ostamaani autoon, eikä esimerkiksi mökin vuokraamisella paljoa talvella tienaa. Eli menot olivat vähän yli normaalin, ja tulot vähän alle.

Silti varallisuutta kertyi lisää 1200 euroa kuussa. Tämä siis tyyliin likimain totaaliyksinhuoltajana elellessä, ilman, että eksä osallistuu eurollakaan lasten elatukseen. Ehkäpä päätän olla tähän ihan tyytyväinen. Olen varsin onnekkaassa asemassa, näin niin kuin talouden suhteen.

Mutta olisi silti kiva jos ensi kerralla kyse olisi pikemminkin 2000 euron lisäyksestä per kuukausi. Nälkä kasvaa syödessä, tiedättehän. Taidanpa tästä lähteä aamupalalle.

2 kommenttia:

  1. Yksinhuoltajaksi aika hyvä tulos kun lehissä lukee aina ettei niille jää mitään käteen. Onneksi on kaikilla eri tilanteet =)

    VastaaPoista
  2. Tilastollisesti tuo pitää paikkansa. Keskimäärin noin. Mutta aina jollakulla on tuuria tai taitoa tai sattumaa - tai kaikkia kolmia.

    Lisäksi yhteiskunnan tuet ovat säästäväisesti elävällä ihan ok tasolla. Etenkin jos on ihan hyväpalkkaisissa töissä, niin nuo kaksi yhdessä "pitävät pinnan päällä".

    Bonus minulla on sitten mökin vuokraaminen. Se tuo kuvioon ihan uusia euroja, melko pienellä verorasitteella.

    VastaaPoista