UA-52254593-1

8.3.2018

Vihainen lintu jäi haaviin: toinen ostos Roviota


Kurssit taas sahailivat, ja alkuviikosta yksi ostorajani osui kohdalle. Haaviin jäi 35 osaketta vihaista lintua, kappalehinnalla 4,4 euroa. Pieni ostos, siis. Täältä muuten aiempiin Roviopohdintoihin blogissani.

Mitään sen kummempia perusteita minulla ei ole kuin mitä viimeksi oli. Sinällään tuottoisa yritys, mutta tulevaisuudennäkymät heikkenivät. Se puhkaisi "tulevaisuudenodotuskuplaa", ja ehkä myös heitti varjoa yrityksen johdon päälle. Siis kahden kysymyksen muodossa:

 • Miten tämä tuli yllätyksenä?
 • Tai jos ei tullut, miksei tuo ollut mukana syksyn esitteissä vahvemmin.
No mutta. Aaltoja tulee ja aaltoja menee. Joko Rovio ei löydä uusia menestystuotteita, tai löytää. Välissä se voi tahkota Angry Birdsillä. Tätä jään seuraamaan.

Muutamissa keskusteluissa on pohdittu johdon (ja myös entisten omistajien) toimintaa. Jos istuva johto siirtyisi omien osakkeiden ostolaidalle, olisi se vahva viesti. Ja jos olisin entinen omistaja, miksen olisi myös kiinnostunut. Nyt saisi yli puolet halvemmalla sitä, mitä puolen vuotta aiemmin myi. Teoriassa voisi vaikka ostaa yhtä paljon takaisin, ja pitäisi puolet rahoista.

Mutta katsotaan. Kohtapuoleenhan tässä alkaa pukata Roviolta pörssihengen mukaisesti välikatsauksia jne. Siinä kohtaa pääsee vertaamaan kunnolla muihin firmoihin.

3 kommenttia:

 1. Eikös tuollaisessa pienessä ostossa tule kuluista kohtuuttoman suuret? En tosin tunne kaikkien pankkien hinnoittelua.

  VastaaPoista
 2. Nordeassa kulut on maksimissään 1%, mikä on mielestäni ihan kohtuullinen. En tunne muiden pankkien kuluja, mutta pienissä ostoksissa Nordea lienee ainakin edullisimmasta päästä.

  VastaaPoista
 3. Juurikin noin. Ostan osakkeita Nordean puolella, ja välityspalkkio on maksimissaan prosentin. Tuo antaa sekä sauman ostaa tyyliin 2 % kurssilaskun välein, että nyt yleensä harrastaa ja ostella. Kivaa on se.

  VastaaPoista