UA-52254593-1

6.3.2018

Kaksi miniostosta Nordeaa

Kurssit tippuivat perjantaina kun Yhdysvallat asettelli tuontitulleja, ja ilmassa on yleisempää kauppasodan pelkoa. Sen seurauksena ostorajani tulivat kohdalleen, ja ostin kahdesti Nordeaa. 17 osaketta hintaan 9,21 ja 18 kappaletta hintaan 9,10 euroa.

Tosin myönnettäköön, että nuo ostorajat ovat turhan lähellä toisiaan. En näet muistanut, että minulla oli jo yksi toimeksianto sisällä. Noh, suunnilleen 150 euron ostoksia kumpainenkin. Eli ei nyt paljoa väliä.

Yksi käytännön ongelma minulla on. Ostin loppuvuonna auton, johon meni osa sijoittamiseen jemmatuista rahoista. Nyt parin notkahduksen myötä olen käyttänyt loput sijoitustileillä irtonaisena olevat eurot. Ehkä joku tonni enää siellä odottaa.

Että jos tästä nyt alkaa kunnon kurssilasku, niin sitten olen katsomossa. Toki nyt rahaa kertyy pikku hiljaa ja osinkoja tulee, mutta silti.

Mutta tälläistä se on. Olen vuosien varrella oppinut zen-asennetta. Jos on ostotilaisuus, eikä rahaa, niin sitten ei osta. Aika yksinkertaista. Lisäksi pienien erien ostaminen aina 2 % kurssilaskun jälkeen on vaikuttanut toimivan minulla aika kivasti, olen monia yrityksiä tullut ostaneeksi matalammalla keskihinnalla kuin jos olisin kerralla hypännyt ostoksille.

3 kommenttia:

 1. Minulla myös Nordea ostoslistalla, mutta himpatin Nordnet ei saa yritykselleni arvo-osuustiliä auki (kyselee tasetta, saa, kyselee tuloslaskelmaa, saa, kyselee vuokraustoiminnasta tietoja, lähetän, kyselee vuokasopimuksia, saa... joka väliin kuluu viikko-kaksi). Himpatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kaksikin yritystiliä Nordnettiin avannut, enkä ole tuommoisia joutunut toimittamaan.

   Poista
 2. Tylsiä tuollaisen byrokraattiset pysähdykset.

  Vaan tuskimpa nyt on viimeinen paikka ihmiskunnan historiassa että voi Nordeaa ostaa. Kyllä niitä auennee muitakin :)

  VastaaPoista