UA-52254593-1

10.3.2018

Kävijäanalyyttinen vuosikatsaus: blogin kävijämäärät tasaisessa kasvussa

Vaikka on maaliskuu, ei ole vielä myöhäistä tehdä analyysiä viime vuodesta. Tai sitten on, jolloin pahoittelen tätä bloggausta. Mutta nyt: katsaus verkkopalvelun tilastoihin viime vuonna.

Viime vuonna keskimääräiset luvut olivat seuraavat: 62 500 eri käyntiä, ja 27 400 eri kävijää. Sivukatseluita oli vuoden aikana 101 600. Nämä luvut ovat siis Google Analyticsistä, Bloggerin oma laskuri näyttää aika hurjia käyntilukuja (robotteja) jotka Analytics osaa siivota pois.


Tässä näkyvät käynnit kuukausitasolla. Alkuvuosi meni noin 5000 kuukausikäynnin tasolla, keskimäärin hitusen sen alla. Kesällä oli hiljaisempaa. Syksyllä eräs myöhään illalla kirjoitettu bloggaukseni Rovion osakeannista nosti merkittävästi käyntimääriä. Sen jälkeen käyntimäärät jäivätkin sitten pysyvästi yli 5000 tasolle.

Luulisin, että kasvaneille käyntimäärille on kaksi syytä

 • Bloggaan useammin. Tänne kirjoitaminen on nopeampaa ja nopeampaa: kun on ajatus, istun alas ja kirjoitan sen. 
 • Kun tekstejä on enemmän, haku heittää niihin enemmän. Eli myös "vanha massa" tuo käyntejä.

Tässä on kuva bloggausteni määrästä vuodessa. Selvää kasvua on. Tuosta nyt tuskin menen ylöspäin - on tässä muukin elämä - mutta jos teen pieniä parin sadan ostoja säännöllisesti, niin siinäpä riittää kirjoitettavaa.

Yleisimmin tähän blogiin ohjaa haku. Haun osuus on päälle 40 % kaikista saapumisista. Sosiaalisen median osuus on kolmanneksen luokkaa.

Suosituimmat sivut:

 • Etusivu: 31345
 • Rovion osakeanti - taidan pysytellä katsomossa: 4115 (bloggaus)
 • Vertailussa Suomessa myytävät osakeindeksirahastot: 3231 (bloggaus)
 • Portfolio: 2687
 • Passiivinen tulo: 1793
 • Tietoa minusta: 1091
 • Vertailussa Suomessa myytävät osakeindeksirahastot, huhtikuun 2016 tilanne: 1519 (bloggaus)
 • Tarjous: Nordea ja kulutonta ETF-ostamista: 1494 (bloggaus)
 • Ryhdyin ETF-kuukausisäästäjäksi: 865 (bloggaus)
 • Listautumisantia pukkaa: Kiinteistöihin keskittyvä Titanium: 828 (bloggaus)

Etusivu jyrää. Tosin etusivun merkittävää roolia selittää myös se, että siellä näkyvät tekstit kokonaisuudessaan. Eli lukemalla etusivua lukee myös bloggauksia.

Ehkä osin tuosta syystä ns. pysyvät sivut ovat kärkipäässä listausta, vaikka nyt luulisi, että ajankohtaisemman bloggaukseni kiinnostaisivat.

Blogeista kaksi suuntaa nousee kärkeen. Indeksirahastopohdinnat pysyvät kärkipäässä, vaikka ovat vuosien takaa. Samoin ETF-henkiset kirjoitukset. Toisen suunnan muodostavat listautumisantipohdinnat.

o o o

Näemmä tämän blogin kävijämäärät kasvavat pikku hiljaa. Katsotaan jatkuuko kasvu, vai pysyykö nykyisillä tasoilla.

Kirjoitan nyt aika tiiviiseen tahtiin, ehkä keskimäärin kahdesti viikossa. Tästä bloggausmäärät tuskin kasvavat, ehkä pikemminkin vähenevät. Kesä tulee, ulkona paistaa aurinko ja kaikkea sellaista.

Luultavasti kaikki jatkuu noin ennallaan. Toivottavasti vaurastun pikku hiljaa. Toivottavasti ostelen pikku hiljaa osakkeita ja rahastoja. Toivottavasti vielä ehdin kirjoittaa edellämainituista.

Loppuun kiitoksia. Minua motivoi kun blogissa on kävijöitä, ja minua motivoi, kun blogeista tulee keskustelua. Se imartelee herkuillepersoa sieluani.

1 kommentti:

 1. Taisit saada Adsensen käyttöön... ainakin oikeassa reunassa on sille varattu kohta mutta ei vielä mainoksia?

  VastaaPoista