UA-52254593-1

3.3.2018

Voiko töissä puhua sijoittamisesta, osa 6: lounaspöytä, jossa oli poikkeavaa olla sijoittamatta

Palaan voiko töissä puhua sijoittamisesta -sarjani pariin, nyt kuudenteen osaan. Hyppäämme ajassa taaksepäin viime syksyyn, työporukan reissuun erääseen (lähellä olevaan) Suomen kolkkaan.

Oltiin lounaalla. Pöydässäni istui kolme kollegaani, kaikki muuten iältään minua hiukan nuorempia, naisia, iältään 30-40 ikävuoden välillä.

Yhden kanssa oltiin puhuttu sijoittamisesta ennenkin. Olen tainnut tästä blogistakin mainita kun joskus puhuttiin affiliate-markkinoinnista.

Hän sitten sanoi "kuules Herkuilleperso (nimi muutettu), miten nykyään sijoitatkaan?"

Kerroin sitten, että rahastojen lisäksi nykyään ostan osakkeita. Ei se varmaan kannata, mutta on kivempaa. Ja ostan kun kurssit sahaavat, pienellä summalla aina kun kurssi on vähän tippunut.

Siinä sitten muutama tovi puhuttiin sijoittamisesta. Yksi työkaveri sijoittaa lähinnä oman pankin rahastoihin. Ja sanoo suoraan ettei kestä menettämisen riskiä, joten vain yhdistelmärahastoihin. Toisella on joitain rahasto-omistuksia joita on vuosien varrella kertynyt ihan vain muutaman kerran ostettuna. Kolmas lähinnä kuunteli, ja totesi, ettei ole sijoittamista harrastanut. Ehkä joskus nuorena jotain rahastoa tuli ostaneeksi.

Tarinan kaunein osa oli mielestäni, että siinä meillä oli pöytä, jossa sijoittaminen oli normaalia. Ja työyhteisön semi-retriitissä yksi ei-työasia mistä jutellaan voi olla sijoittaminen.

o o o

Loppuun lyhyt puffaus, tämän sarjan aiempia osia löytyy täältä. Olen iloisesti yllättynyt siitä, missä määrin sijoittaminen on arkea työyhteisössäni kunhan siitä pääsee keskustelemaan. Yksi matkustelee sijoitustuotoilla, toinen sijoitusbloggaa ja lounailla sekä kahveilla voi asiasta keskustella.

6 kommenttia:

 1. Hauska kokemus! Sijoittamisestakin pitäisi pystyä puhumaan ilman tunteita. Etenkin duunissa, jos kaikilla on about samankaltaiset tulot, sen pitäisi olla jännityksetöntä.

  Itsekin olin tällä viikolla n. 50 hengen iltatilaisuudessa, jossa kaikki ilmeisesti sijoittivat, kun käsiäänestyksellä kysyttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin tuossa taannoin luennoimassa pienelle porukalle, ja kysyin moniko sijoittaa rahastoihin tai osakkeisiin. Ehkä kolme kättä neljästä nousi.

   Tosin: hyvätuloisia ja hyvinkoulutettuja. Puutteellinen otos. Mutta silti.

   Poista
 2. Teilläpä sijoittajia riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista, että kerron täällä niistä kerroista kun puhun sijoittamisesta. En niistä, kun ei puhuta. :)

   Poista
 3. Katselen kauppalehden sivuja ruokatunnilla ja ohikulkiessa työkavereiden kanssa on tullut puheeksi sijoittaminen. Pari lähintä kolleegaa ei ole kiinnostunut ollenkaan sijoittamisesta mutta esimieheni kanssa sain hyvät keskustelut aikaiseksi. Itse pidän visusti omana tietonani sijoitussalkkuni suuruuden, puhun vain tyyliin "omistan muutamia osakkeita tuota ja tuota, mutta seurailen aktiivisesti sijoitusaiheisia sivustoja".

  Löysitkö yhteisiä sijoituskohteina naisystäväsi kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, ei ole löytynyt yhteisiä sijoituskohteita naisystävän kanssa. Me vain keskustelimme sijoittamisesta :)

   Hänellä on kuulemma kyllä jotain rahastoja kymmenen vuoden takaa, muttei sinällään intressiä sijoittaa (tai keskustella siitä yleistasoa enempää). Sinällään kyllä ymmärrettävää, talous on sen verta tiukemmalla, ettei paljoa yli jää.

   Tosin asuntosijoittamisen mahdollisuuksista joskus keskusteltiin. Siitäpä muuten voisin joskus blogata!

   Poista