UA-52254593-1

15.10.2017

Ensimmäisen kerran ikinä: allekirjoittaneen varallisuuden muutos, välikatsaus 10/2017

Tervetuloa uuden äärelle. Olen viime aikoina miettinyt omia seurantojani. Neljännesvuosittain olen tarkastellut sijoitusvarallisuuttani. Vaan siinä ei tule huomioitua kokonaisvarallisuutta, eli myös lainojen lyhennyksiä tai säästötilille sijoitettuja euroja.

Niinpä tästä lähtien teen myös toisen neljännesvuosiseurannan. Siinä käyn läpi allekirjoittaneen varallisuuden muutoksen, huomioiden sijoitusten lisäksi myös muun varallisuuden muutoksen.

Tässä on kuva kokonaisvarallisuudestani. Kun ynnää kodin, mökin, sijoitusvarallisuuden sekä säästötileillä olevat eurot, minulla on varallisuutta hieman vajaan 368 000 euroa. Olisipa näin.

Vaan syytä on ottaa lukuun myös velat, joita löytyy noin 138 000 euroa.

Kun nämä ynnää yhteen, niin teoriassa minulla on varallisuutta noin 230 000 euroa. Se on ihan hyvin. Valitettavasti se on myös väärin: asuntoa olisi vaikea myydä, joutuisi maksamaan veroja, osakkeista tulisi niin ikään veroseuraamuksia jne. Eli varmaan tuosta hyvä siivu häviäisi jos kaiken myisin, ja sitten olisin koditon ja asunnoton.

Mutta se yleisistä luvuista. Olennaista on kuitenkin se, mikä on ollut muutos viimeisen kolmen kuukauden aikana. Nyt siihen, kuvan voimalla, tietty.

Tässä on kuva tuosta 6000 euron varallisuuden kasvusta. Lainat lyhenivät vajaat 1800 euroa ja sijoitukset tuottivat päälle 1300 euroa. Kivoja lukuja Merkittävimmässä roolissa ovat kuitenkin sijoituksiin tai tileille laitetut eurot, vajaat 3000 euroa.

Varallisuuteni kasvoi noin 2000 euroa kuussa, joista tonni tuli pienemmistä kuluista kuin menoista.

Tämä on hyvin, paremmin kuin luulinkaan. Tilanne voi tosin olla ensi kerralla toisin. Kesällä sain näet lomarahoja ja sijoituksetkin tuottivat kivasti. Voi tulla vuosineljänneksiä että on vähemmän mitä säästää, ja sijoituksetkin tuottavat miinusta. Lainat nyt lyhenevät tasaiseen tahtiin.

o o o

Kaikkineen täytyy todeta, että varallisuutta kertyy näemmä kivaan tahtiin. Jos menisi tähän malliin koko vuosi, niin varallisuutta kertyisi miltei 25 000 vuodessa. Se on neljässä vuodessa 100 000 euroa, vuosikymmenessä 250 000 euroa ja niin edelleen...

Puolen miljoonan pääoma, joka on ihan erään kollegaboggaajan blogin nimi, olisi siis semmoiset 11 vuotta. Ideaalitilanteessa vähemmän, koska sijoitusvarallisuuden kasvaessa se myös tuottaa enemmän.

3 kommenttia:

 1. Ohhoh, siinä on jo hieno kasa omaisuutta kerrakseen :=)

  VastaaPoista
 2. Kiitos maininnasta! Ja tuon puolimilliä saa kyllä yllättävän nopeasti kasaan. Mutta myös koko varallisuuden kasvaminen käppyröissä on kyllä mielenkiintoinen matka. Siihen jää koukkuun. Varallisuuden kasvua on niin kiva seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin tätä ryhtyä seuraamaan (semi)julkisesti koska tulee sitten seurattua kokonaisuutta eikä vain sen osia, mutta ennen kaikkea koska on kivaa! Eli samaa mieltä.

   Poista