UA-52254593-1

8.10.2017

Neljännesvuosikatsaus 10/2017: vihdoinkin yli 60 000 euroa sijoitusvarallisuutta!

No kun tarpeeksi yrittää, niin joskus kohdalle osuu. Sijoitusvarallisuuteni on nyt arvoltaan päälle 60 000 euroa. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin 62321 euroa. Olen tätä hetken jo odotellut, sijoitusvarallisuuteni on ollut 50-60000 euron välissä tätä ennen kuudessa neljännesvuosikatsauksessa.


Tässä on kuva sijoitusvarallisuuden kehityksestä kolmen ja puolen vuoden ajalta. Viimeisen kolmen kuukauden aikana sijoitusvarallisuus kasvoi 2577 euroa. Tästä noin puolen, 1250 euroa, tuli uusista sijoituksista ja toinen mokoma sijoitusten arvon muutoksesta.


Tässä kuvassa on sitten kuvattu vuosineljänneksittäin arvonmuutos. Punainen palkki kertoo arvonmuutoksesta, eli mihin suuntaan pörssit ovat vaeltaneet ja minkä verran osinkoja on tullut. Sininen taasen kertoo summat minkä verran olen sijoittanut lisää kyseisenä aikana.

Tästä voi jo nähdä, että 2014-15 sekä sijoitin paljon, että tuotto oli hyvää. 2015-16 tuotto oli pääosin miinuksella, mutta sijoitin ihan hyvää tahtia. Vuosi sitten keväällä jopa otin hieman rahaa muuhun käyttöön. Siitä lähtien tarjolla on ollut maltillista tuottoa ja maltillisia lisäsijoituksia.

Punainen eli arvonmuutos-palkki muuten pikku hiljaa kasvaa osin myös kasvavien osinkotulojen ansiosta. Eli vaikka pörssiarvot pysyisivät paikallaan, pientä nousua olisi osinkojen seurauksena.

Sitten kuvista kenties olennaisimpaan. Tässä on esitetty paljonko olen sijoittanut, ja mikä on ollut sijoitusten tuotto. Käytännässä näyttää siltä, että isoin varallisuuden kasvu tuli aika nopealla pyrähdyksellä 2015-16. Sen jälkeen sekä kasvutahti että sijoitustahti ovat olleet mukavan tasaisesti nousussa, ilman suurempia heiluntoja.

Vielä yksi kuva, kun nyt vauhdissa olen. Tässä on kuvattuna euroina paljonko sijoitaminen on "tuottanut". Tämä on periaatteessa äskeisen kuvan osa, palkkeina ilmaistuna. Eli minkä enenmmän on varallisuutta, ja joka uuppuisi, jos ei sijoittamista harrastaisi. 

Plussalla olen nyt tuollaiset 18 000 euroa. Eli vaikka romahdus veisi maanantaina sijoitusvarallisuudestani miltei kolmanneksen, olisin omillani.

o o o

Tällä hetkellä sijoittamiseni on maltillista. Osakkeiden arvostus tuntuu korkeahkolta, minkäänlaisia kuoppia ei ole tullut joka olisi syy käydä ostoksilla.

Sen verran olen oppinut vuosien varrella, että odottelen vaan. Ei tässä mitään menetä vaikka penkillä jonkun aikaa istuisi.

Lisäksi minulla on työn alla bloggaus liittyen kokonaisvarallisuuteeni. Minä kun omistan muutakin kuin osakkeita, ja jos en laita ylimääräisiä euroja sijoitustilille laitan ne sitten säästötilille. Ryhdyn sijoitusvarallisuuden lisäksi siis seuraamaan koko taloudellista kuviotani, mukaan lukien lainojen pienentymisiä.

8 kommenttia:

 1. Tuo kokonaisvarallisuus on kyllä jännä seurattava. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen yhteenveto on tulossa varmaan ensi viikonvaihteessa. On jo työn alla.

   Tajusin tuossa, että sijoitain "ryöpsähdyksittäin", ja jos osakkeiden hinnat ovat korkealla, en laita yhtään lisää rahaa sijoitustileille. Toisin sanoen tämä seuranta mittaa vain yhtä asiaa, ei kokonaistilannetta.

   Poista
 2. 60k on jo sellainen summa sijoituksia jota ei välttämättä naapurin penalta löydykään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole naapurissa Penaa, ja muilta en ole kyselyt sijoituksista :)

   Kyllä tuon summan etu on, että se alkaa olla jo melko tuntuva marginaali. Jos vaikka työttömyys osuisi kohdalle, niin olisi melkoisen paljon aikaa löytää töitä tai myydä mökkiä jne.

   Varallisuus tuo turvaa.

   Poista
 3. Onnittelut kymppitonnien paukkumisesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Se on aina iloinen hetki elämässä. Seuraavaan vastaan juhlaan voi mennä tovi, mutta toivottavasti jatkossa näitä juhlia tulee useammin ja useammin.

   Poista
  2. Pitäisi tulla useammin korkoa korolle taian takia 😁

   Poista
 4. Onnittelut hienosta suorituksesta. Itsestä matka tuntuu pitkältä mutta mikäs siinä jos siitä nauttii. 40k kasassa ja samaa tahtia mennään!

  VastaaPoista