UA-52254593-1

27.10.2017

Kun Nokia romahtaa niin minä ostin (ihan vähän) lisää


Eilinen oli huono, huono päivä Nokian osakkeelle. Liikevaihto on laskussa. Tästä pääsee Taloussanomien uutiseen, jossa on asiasta lisää.

Laskeneen liikevaihdon sijaan luulisin, että sijoittajat pelästyivät sitä, että laskua oli juuri verkkoliiketoiminnassa, joka on Nokian suurin osa (ja jonka tulevaisuudennäkymät ovat aika nihkeät).

Toisaalta liikevoitto kasvoi vuoden takaisesta. Eli vähemmän liikevaihtoa, mutta enemmän viivan alle. Sinällään siis oikeansuuntaisia toimia. Mutta tietty jatkuessaan tuo tie ei voi olla vaikuttamatta myös tulokseen.

17 % tiputus vei myös minun Nokia-omistukseni miinukselle. Reagoin tähän ostamalla 50 osaketta lisää, hintaan 4,21 euroa kappale. Eli tyylini mukaisesti pienin ostoin. Kokonaisnokiaomistukseni on nyt 830 osaketta, kokonaisarvoltaan nykyhinnoin vajaat 3500 euroa.

Ehdotetulla osingonkorotuksella 0,19 euroon osinkosummani tulee olemaan ensi kesänä ennen veroja 157,7 euroa. Eipä tämä nyt tähän asiaan liity, mainitsenpahan vain.

5 kommenttia:

 1. Joskus useampi vuosi sitten (oliko 2011) lueskelin printattua Kauppalehteä ja siellä oli joskus karrikatyyri-aiheinen kuva jostakusta suomalaisesta sijoitusjulkkiksesta, jossa kyseinen henkilö laukuu jonkin sijoitusviisauden.

  Muistan selkeästi kuinka kyseinen "guru" mainitsi, että hän osti Nokiaa 7€ hinnalla ja se sijoitus ei voi mennä mönkään.

  No, menihän se sijoitus päin persettä ja Nokia tulee olemaan jatkossakin pelkkä pelipaperi.

  VastaaPoista
 2. Itse en ole noin skeptinen Nokian tulevaisuuden suhtaan. Suomalaiseksi yritykseksi Nokia toimii voisiko sanoa potentiaalisissa suunnissa.

  Miinuksena on sitten - ainakin tällä hetkellä - tuo verkkoliiketoiminnan osuus koko potista, ja myös sen suunta. Mahdollista on, että Nokia liukuu ongelmiin kannattavuuden suhteen.

  VastaaPoista
 3. Ostin itselleni 400 kpl ja jokaiselle lapselle 900 kpl. Jos pitäävät lupauksen 0.19e osingosta, niin mielestäni se on ihan hhvä osinko.

  VastaaPoista
 4. Ostin itselleni 400 kpl ja jokaiselle lapselle 900 kpl. Jos pitäävät lupauksen 0.19e osingosta, niin mielestäni se on ihan hhvä osinko.

  VastaaPoista
 5. Voipi olla, aika näyttää.

  Sen kyllä sijoittamista harrastaessa on oppinut, että tärkeintä nyt vaan on omistaa asioita. Tietty mahdollisimman järkeviä asioita, mutta silti. Jos ei omista, ei ainakaan siitä saa tuottoa.

  Siinä on vähän kuin opiskelussa. Yleisesti ottaen opiskelu kannattaa aina. Toki joskus voi joku valmistua ilman että saa töitä. Mutta jos vertailukohtana käyttää sitä, että ei opiskelisi, niin ei siitä nyt ainakaan keskimäärin siloisempaa työuraa synny.

  VastaaPoista