UA-52254593-1

12.10.2017

Osinkojen välikatsaus 10/2017: Ennätyssummia tavoitellaan

Omien valintojen tulosten seuraaminen on kivaa. Lisäksi se on järkevää, sitä pitää paljon paremmin kiinni omista valinnoista, kun seuraa ja pohtii niitä säännöllisesti. Niinpä päätin tarkastella aiempaa tiiviimmin osinkojeni tilannetta. Sitä en vielä tiedä teenkö jatkossa näin kuukausittain tai muutaman kuukauden välein.

Tässä on kuva allekirjoittaneen saamista osinkoeuroista kuukausittain. Vaihtelua on melko paljon, ja maalis-kesäkuussa taulukossa näkyvät muutamien isojen suomalaisten yritysten osingot. Loput viisi kuukautta koostuvat lähinnä neljä kertaa vuodessa osinkoa maksavien, pääosin amerikkalaisten yritysten osingoista.

Kuukausitalossa osinkoja on tullut 109 euroa per kuukausi. Tämä siis verojen jälkeen. Keskiarvo laskee vähän kun loppuvuonna on hiljaisempaa.

Tässä on kuva vuositason osingoista. 1000 euron raja meni jo rikki, samoin toissavuoden osinkomäärät. Käytännössä olen hieman lähempänä viime vuoden tasoa, sillä seuraan tilille tulevia euroa. Osasta jenkkiosakkeita veroja lähti viime vuonna vasta jälkikäteen.

Olettaisin, että osinkosumma noussee vielä ehkä 150 eurolla. On siinä ja siinä meneekö 1200 euron raja rikki.

o o o

Pidän osingoista. Sielulle tulee niistä lämmin olo. Joku muu tekee työtä, ja minä saan siitä hyvästä euroja. Se on hieno juttu se.

Päälle tuhannen euron osinkosumma on jo hyvin. Suurin osinkojen kasvutahti lienee väliaikaisesti taittunut, kun en näillä hinnoilla oikein löydä uutta ostettavaa. Toisaalta olen ostellut lisää osakkeita pitkin tätä vuotta, joten ensi vuonna summa lienee isompi jo ihan tuon seurauksena.

2 kommenttia:

  1. Juu, osingot ovat hieno asia elämässä. Sellainen turvaa tuova tilanne alkaa olla se, että jos rahaa tarvitsisi, niin tuolta tulisi jo satanen kuussa muiden tulojen päälle.

    VastaaPoista