UA-52254593-1

10.11.2017

Omegalla vuokralaishaasteita, ostin vähän lisää


Hoiva-alan kiinteistöjä operoivan Omega Healthcare Investorsin kurssi on tippui viime viikolla runsaan 10 %. Kurssi tippui vuoden 2013 tasolle.

Kävin sitten pikaisesti lueskelemassa mistä on kyse. Yksi iso vuokralainen on ongelmissa (on riski ettei maksa vuokraa, voi mennä konkurssiin *). Tulot kolmannekseltä vuosineljännekseltä olivat jonkin verran pienemmät kuin viime vuonna, oletetun kasvun sijaan.

Tähän kun ynnää vanhat potentiaaliset ongelmat - mahdolliset koronnostot sekä Obamacare-muutokset -  niin kurssin niiaaminen on ihan ymmärrettävää.

Allekirjoittaneen kannalta tämä tarkoittaa sitä, että ostorajani tuli vastaan. Ostin 8 osaketta kappalehintaan 27,87 dollaria. Jos kurssi tippuu lisää, niin ostan edelleen pieniä määriä lisää.

Yksi Omegassa houkuttava asia on osinko. Se alkaa olla jo aika älytöntä 10 % luokkaa, vieläpä siten ettei sitä velalla ulos makseta. Saattaa olla, että yritys vielä leikkaa osinkoaan. Mutta sitä odotellessa saan melkoisia osinkosummia lähiaikoina.

* Sanamuotoa korjattu 11.11., kun olin kirjoittanut höpsöjä.

4 kommenttia:

 1. "eikä maksa vuokraa"

  Oliko nyt kuitenkaan ihan niin?

  VastaaPoista
 2. Oikeassa olet, huonosti muotoiltu. Tulisi olla "on riski ettei maksa vuokria." Käsittääkseni maksuja oli tullut myöhässä, muttei siis vielä mitään tappioon asti.

  Kiitoksia tarkennuksesta. Muutan tekstin muotoilua.

  VastaaPoista
 3. Minkälaiset uutiset ohista saisivat sinut lopettamaan osto-ohjelman? Tai onko käytössäsi jokin prosentuaalinen maksimi minkä yli salkun kokonaisarvosta ei saa mennä?

  VastaaPoista
 4. Sijoitusvarallisuuteni on päälle 60 000 euroa, velattomaksi. Olen pitänyt rajana sitä, että yksi osake ei missään nimessä olen yli 10 % sijoituksista. Käytännössä 5 % rajan jälkeen olen alkanut olemaan maltillinen ostoissa.

  Tosin kun ostaa tippuvan kurssiin, niin kokonaishinta ei kasva samaa tahtia kuin ostokseni. Niinpä tämä päälle 5 % on tullut vastaan lähinnä yrityksissä joiden arvo on tuntuvasti kasvanut sitten ostojen (minulla Stora Enso ja Konecranes).

  Mikä sitten saa luopumaan ostoista? Selkeitä rajoja en ole asettanut, mutta käytännössä katselen kurssien tippuessa seuraavia:
  - liikevaihto ja sen kehitys
  - voitto ja sen kehitys
  - toimialan kokonaistilanne (eli onko bisnes lähdössä alta)

  Jos bisnes on lähdössä alta, niin paha. Jos liikevaihto tai voitto hetkellisesti notkuu (joka usein johtaa kurssien sahaamisen), niin ei ole niin paha jos ei muutu pysyväksi.

  Esimerkiksi nyt Omegan tapauksessa liikevaihto kasvaa, kannattavuus on se joka sakkaa ja muu ympäristö on nyt noin ennallaan.

  Vaikka osingoista pidän, yritän sivuuttaa sen tyystin. Se kun on seurausta edellämainituista.

  VastaaPoista