UA-52254593-1

1.11.2017

Peräti kolmasti ostoksilla: AT&T

Viime viikolla päädyin jälleen ostoksille. Salkkuun tuli hieman lisää Nokiaa, mutta etenkin kolme miniostosta AT&T:tä. Ostin yritystä kolmasti, aina kuusi osaketta kerrallaan. Ensimmäisen kerran osakkeen hinta oli 34,95, sitten 33,70 ja lopulta 33,57.

Kyse on jälleen "ostan 2 % välein kun kurssi tippuu" -tekniikastani. Tosin vain ostoista ensimmäinen oli toimeksiantona sisällä, seuraavat viritin kun tuon totesin. Tuosta syystä kaksi seuraavaa hintaa on lähempänä toisiaan, joka on minun vinkkelistäni oikein hyvä asia.

Ei ole mikään vahinko, että AT&T:n kurssi tippui. Tässä on pätkä Zacksin uutisesta: "Importantly, in the domestic market, net additions of its postpaid wireless subscribers declined a massive 44.8% year over year.AT&T lost 251,000 satellite TV customers and 134,000 U-verse TV customers. However, it gained 296,000 DIRECTV NOW connections."

Tässä linkki asianomaiseen artikkeliin.

Koen taktiikkani, jossa ostan yrityksiä kun tietty asettamani raja täyttyy ja 2 % välein, toimivaksi. Tai ainakin luulottelen itselleni niin. Vaikka pörssien arvostus on korkea, ajoittain tietyt yritykset sukeltavat joko itseensä tai toimialaan liittyvistä syistä. Silloin voi saada osuutta yrityksestä halvemmalla.

Paitsi tietty, jos yritys sukeltaa eikä siitä enää nouse. Sitten ei saa halvalla, vaan kalliilla.

Kokonaisomistukseni AT&T:ssä on nyt 42 osaketta. Kokonaisarvo 1228 euroa. Pienistä summista edelleen puhutaan, ja jos tiputus jatkuu, on tilaa ostaa lisää.

2 kommenttia:

  1. Oletko miettinyt AT&T:n Time Warner ostoa ja sen vaikutuksia osingonjakoon?

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä tietoinen asiasta, mutten ole paljoa miettinyt. Osa kurssitiputuksesta saattaa olla seurausta siitä, että voi olla, että viranomaiset eivät laske kauppaa läpi.

    Sinällään tuo kauppa voi olla AT&T:lle hyvä tai huono asia. Eikös ollut kliseistä? AT&T yrittää laajentua sisältöpuolelle, ja sitähän Time Warnerilla riittää. Osinkopuoli voi päätyä vielä leikattavaksi jollain aikavälillä, kun pitää handlata ostohintoja jne.

    Katsotaan.

    VastaaPoista