UA-52254593-1

21.11.2017

Ostoksilla x 2: Omega Healtcare Investors

Kylläpäs nyt riittää blogattavaa. Se johtuu siitä, että ostotakniikkani, jossa ostan pienissä erissä kun kurssit tippuvat, merkitsee ajoittain tiivistä ostoksillakäyntiä ja johtaa tiiviiseen bloggaamiseen.

No, mitäs tällä kertaa? Samaa kuin aiemminkin. Omega Healtcare Investorsin kurssi on laskenut laskemistaan. Se johti siihen, että perjantaina ostin 8 osaketta kurssiin 27,31 dollaria, ja eilen 9 osakkeen erän hintaan 26,76 dollaria kappaleelta.

Aiempiin bloggauksiini Omegasta pääset muuten tästä linkistä.
Mitään uutta ja oivaltavaa minulla ei ole sanottavana. Liiketoiminta sakkaa, presidentti Trumpin "puretaan kaikki viime vuosina päätetty" -taktiikka tuo riskejä ja yksi iso vuokralainen taloushaasteissa. Toisaalta ei tilanne nyt mielestäni mitenkään hillittömän paljon huonommaksi ole muuttunut, edelleen "megatrendi-alalla" (ikääntyminen länsimaissa) Omega pyörii ja viivan alle jää asioita.

Tässä on putoavan puukon riskiä. Eli yrityksellä menee heikosti, ja minä ostan kun halvemmalla saa. En nyt kuitenkaan yöuniani menetä - tuollaiset +/- 200 euron ostokseni tarkoittavat, että voisin ostella Omegaa muutaman prosentin välein vaikka kurssi kuinka tippuisi. Sitä nyt ei tietenkään tiedä olisiko se järkevää, mutta siis satasilla nytkin vain ostin.

Luulen, ja vähän toivonkin, että tilanteen tasautuessa Omegan kurssilasku tasaantuu. Sitten en ostele enää lisää, vaan keskityn vastaanottamaan osinkoja. 

3 kommenttia:

 1. minä voisin taas harrastaa hiukan veromyyntiä, saisi aika maukkaat tappiot tästä osinkojen veroja kattamaan. ja toki seuraavana päivänä osto takaisin :=)

  VastaaPoista
 2. Mitenkäs tuo muuten menee. Siis jos ostaa saman määrän takaisin päivän kuluttua jne. Eikös verottaja voi tulkita tuon taktikoinniksi?

  Toki jos odottaa päivänkin, voi vedota siihen, että oletti arvon romahtavan.

  Mutta minulla tosiaan on ehkä vain 500 euroa miinuksella. No, toki myymällä saisi jonkun 150 verovähennyksiä, mutta samalla syntyisi muutama kymppi välitysmaksuja.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa varmaan ostaa hieman eri määrä, kuin mitä myi. Itse olen joskus myös ostanut päivää aiemmin ja myynyt sitten seuraavana päivänä esim puolet, jos olen halunnut realisoida tappioita & lisätä osakkeita. Verottajalle voi joutua kuitenkin perustelemaan sitä, että aktiivinen kauppa kuuluu omaan strategiaan eli jos moista harrastaa niin ehkei ihan ennen vuodenvaihdetta kannata vain yhtä kauppaa tehdä.

  VastaaPoista