UA-52254593-1

12.11.2017

Kaksi kertaa ostoksilla uuteen suuntaan: Lehto

Kuluneen viikon loppupuoli toi alavirettä pörssikursseihin. Se veti erään uuden tuttavuuteni ostorajoilleni. Ennen Lehdon neljännesvuosikatsausta virittelin ostotoimeksiannon, ja kun kurssi sukelsi viitisen prosenttia, niin päädyin ostoksille.

Ostin Lehtoa kahdesti: 12 osaketta hintaan 11,71 ja toiset 12 hintaan 11,49 euroa. Omistusteni kokonaisarvo on siis 278 euroa, joten osaltani ei puhuta vielä isosta imperiumista, vaan avauksesta tähän suuntaan.

Mutta miksi näin?

Rakennusala on minua houkuttanut, kun en sen alan yrityksiä omista. Maailma on täynnä rakennusalan firmoja, mutta tutummalta tuntuvat nämä pohjoismaiset tuttavat. YIT:tä mietin, olisi esimerkiksi suhteessa Lehtoon matalampi hinta, mutta heikompi valitettavasti myös heikompi kannattavuus.

Lehto on noussut “tutkalleni” pikku hiljaa. Melkoinen kasvutahti, ja ehkä jopa innovatiivista rakennustoimintaa (tai onnistuneesti brändättyä mielikuvaa siitä).

Neljännesvuosikatsauksesta: liikevaihto kasvoi 58 %, kannattavuus laski 9,1 prosenttiin. Käytännössä kaikki luvut näyttävät melkoista nousua verrattuna vuoden takaiseen. Sinällään pienehkön yrityksen tapauksessa muutokset tuovat jyrkkää kulmaa muutoksiin. Mutta silti, kasvuyritys rakennusalalla.

P/E-luvulla mitattuna päälle 18 luku on korkeahko. Eli hinnassa on jo mukana oletusta kasvusta. Mutta melko samoilla tasoissa on vaikkapa tuo mainitsemani YIT.

Koska 24 osakkeen satsini on aika miniluokkaa, ryhdyn nyt odottamaan kurssin notkahtamista. Sitten ostan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti