UA-52254593-1

16.2.2017

Spekulantti täällä hei: Konecranesin myynti ja osto

Joskus elämässä pitää kokeilla jotain uutta. Lisäksi kurssinousujen myötä omistukseni ovat ajoittian “vinoutuneet”, tietyn osakkeen kurssi on noussut ja prosenttiosuus salkussani on kasvanut.

Konecranesin omistuksillani on mennyt viimeinen vuosi hyvin. Keskiostohintani 21,90 on ollut matalahko kurssin kolkutellessa 35 euron tietämillä.

Intouduin spekuloimaan. Myin alkuvuodesta viisi osaketta hintaan 36,59 euroa. Toissa viikon lopulla, tulosjulkistuksen yhteydessä, Konecranesin kurssi sukelsi. Tällöin laukesi ostotoimeksiantoni, ja ostin “samaiset” viisi osaketta takaisin hintaan 33,12 euroa.

Sain myydessäni 182,95 euroa, ja ostin hintaan 154,6. Kun miinustaa prosentin kaupankäyntimaksut, jäin voitolle 24,97 euroa, käytännössä 25 euroa.

Mitäs iloa tästä minulle oli? Lähinnä hyvää mieltä. Koska tuon 182,05 euroisen potin myin siten, että kurssi oli noussut vajaat 40 %, niin päädyn vielä maksamaan veroja 73 eurosta. Ja kun voittoja verotetaan 30 % mukaan, niin maksan veroja vielä viiveellä 21,96 euroa. Tosin hieman kuluja saa vähentää verotuksessa.

Eli tienasin kolme euroa! Oikeasti tässä tuli testattua mallia missä luopuu jostain osakkeesta tai osasta siitä arvostuksen ollessa korkealla. Ja samalla Konecranesin keskiostohintani nousi, joka vähentää verotusta joskus tulevaisuudessa. Mutta vain jos myyn osakkeet joskus pois, tietty.

En ota tätä tavaksi, pidän “osta ja pidä” -mallista. Mutta samalla pitää henkisesti valmistautua tilanteeseen jos jokin omistukseni alkaa olle yliarvostettu. Konecranes nyt sitä ei mielestäni ole, mutta sopiva harjoituskappale kuitenkin.

5 kommenttia:

 1. Toimin useasti päin vastoin kuin sinä tilanteessa, ostelen lisää osaketta, joka on pakkasella ja edeleen mielestäni hyvä. En kuitenkaan pyri nostamaan käteisvarantojani kuten sinä teit vaan lisäämään osakkeiden määrää ja laskemaan keskihintaan. Myynnistä tulee yleensä verotukseen hyvää. Tällä tulee salkkuun tiettyä testausta, ostaisinko saman osakkeen uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Helppo spekuloida kun menee vain 1% kuluja? :)

  VastaaPoista
 3. Jos olisit minä ja tämä minun blogini, saisit nyt kuulla anonyymeiltä kunniasi kokeilusi johdosta :P

  VastaaPoista
 4. ... ja mahdollisesti vielä ihan perusteesta. Sinällään ymmärrän kyllä tasapainottamisen idean. Jos jostaa paria firmaa samalla summalla, ja toisen arvo polkee paikallaan ja toisen viisinkertaistuu, niin tuosta syntyy epätasapainoa.

  Tosin parempi sitä on tasapainottaa osmalla uusilla euroilla niitä osakkeita tai toimialoja jotka ovat kuopassa, kuin myydä pois.

  Osinkokuninkaalle: Juu, kyllä. Isommilla kuluilla olisi jäänyt testi väliin. Ja muutoinkin tämä menee luokkaan viihdytän itseäni ja kokeilen asioita, vähän niin kun joskus maistoin sushia (en pitänyt).

  VastaaPoista
 5. Itsellä mielessä samanlainen veivaus Wärtsilällä, nyt kurssi pyörii 49€ paikkeilla, ja uskon että sitä saa taas jollain 42€. Tosin taitaa jäädä tekemättä.

  VastaaPoista