UA-52254593-1

9.2.2017

Pieniä ostoja: Meksiko-ETF, Fortum ja Neste

Kurssien sahaus on tuonut osakkeita ostohintoihini. Aloitetaan kotimaisista. Nesteen kurssi laski jälleen, ja ostin kuusi osaketta lisää kappalehinnalla 31 euroa.

Fortumit myös viime vuoden mullistuksissa. Asetin jo tuolloin tason jolla olisin valmis palaamaan, ja se osui viikolla kohdalleen kun kurssi tippui tuntuvasti tulosjulkaisun jälkeen. 12 osaketta kappalehintaan 14 euroa. Uusi pieni kulmaus on vallattu.

En oikein tiedä vieläkään pidänkö Fortumista vai en. On Venäjä-riskiä ja on valtio-omistajuutta (lue: “haluatte ostaa osuuden ydinvoimalasta, haluattehan, terveisin valtio”).

Toisaalta kassavirtaa on, ala on ymmärrettävä ja yritystä laajentaa repertuaaria löytyy. Osinko on tuntuva, tosin sen merkitykselle en laita nykyään yhtään niin paljoa painoa kuin pari vuotta sitten. Jos ei tulos parane, niin osinko tippuu. Olisi ehkä pitänyt tippua jo tänä keväänä.

Kolmas pieni ostoni on vähän yllättävämpi. Annoin itselleni luvan olla spontaani. Ostin IShares MSCI Mexico Capped ETF:fää. Tosin vain 4 kappaletta kurssiin 45,24 dollaria.

Jälkimmainen on seurausta Viisas raha -lehden lukemisesta. Siellä esiteltiin meksikolaisia yrityksiä. Jo “Trump uhkailee mafiatyyliin eteläistä naapuriaan” -vaiheessa katselin hieman mitä yrityksiä Meksikossa toimii. Siinä sitten laskeskelin että pörssien huoli voi olla myös ylimitoitettua. Yksittäiset yritykset tuntuisivat vähän liialliselta, joten lähdin sitten tavoittelemaan indeksiä.

Kyseisen ETF:fän kurssi on tippunut oikein urakalla. Elokuussa 2014, kaksi ja puoli vuotta sitten, kurssi oli huippuhetkillään vajaat 72 dollaria. Eli voi olla että alennusmyynti on kyseessä. Paitsi jos naapuri rupeaa tosissaan kiusaamaan.

Jälkimmäistä, tai no oikeastaan kaikkia kolmea, ostan lisää jos kurssit laskevat.

2 kommenttia:

  1. Kyllä. Myönnettäköön, että Nordea-siirtoni merkittävin ilo on ollut, että on päässyt ostamaan pieniä eriä kerrallaan.

    Luultavasti tuottoihin tällä ei ole (juuri) mitään vaikutusta. Mutta onni on positiivinen sivutuote.

    VastaaPoista